r
Nosalty Logó

Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 460 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 4592 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 460 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 4592 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Elkészítés

A kekszes réteghez

  1. Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására elvesztik az édesítőhatásukat.
  2. A kekszes réteg hozzávalóit összegyúrjuk, úgy a legjobb, ha a vaj lágy. Annyi tejet teszünk hozzá, míg egy kissé keményebb, de nyújtható masszát nem kapunk.
  3. Egy kb. 28 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd egy pohár segítségével egyforma vastagságúra nyújtjuk.
  4. A túrót szétnyomkodjuk egy villával, belereszeljük a citromhéjat és édesítjük. (Én egy kis citromlevet is nyomtam bele.:))
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, és ezzel lazítjuk a túrót. Rásimítjuk a kekszes rétegre. A vaníliás réteghez való 2 dl tejszínt együtt is felverhetjük a túrós réteghez való tejszínnel, és kettévehetjük.
  6. A már kihűlt pudingba beleforgatjuk a habot, és ez lesz a harmadik réteg. A tetejére való tejszínt a vanília aromával és édesítővel kemény habbá verjük, majd ezt is a formába simítjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára, hogy jó hideg legyen. A tetejére kakaóport vagy esetleg gyümölcsöt is tehetünk.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1879
  • Tegnapi nézettség: 577
  • 7 napos nézettség: 1449
  • Össznézettség: 411005
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Ajánló

Nagyon finom, krémes édesség, könnyű elkészíteni, és a tejszín zsírosságát leszámítva alakbarát összetevőkből áll. Ha a vaníliás réteget felezzük, a túrósat duplázzuk, akkor egy igazi nyári, hűsítő édesség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az interneten találtam az alapreceptet, és egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy milyen módon tudnám elkészíteni úgy, hogy egy viszonylag egészségesebb sütit kapjak. Nem volt nehéz dolgom, néhány összetevőt kellett csak kicserélnem. Aki egy zsírban, cukorban úszó süteményt szeretne, elkészítheti hagyományos keksszel, cukorral, illetve a főzés nélküli vaníliás krémporokkal. Aki viszont vigyáz az alakjára, de nem szeretne lemondani a habos, krémes édességekről, annak itt a tökéletes alternatíva.

Hozzávalók

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?