r
Nosalty Logó

Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás-túrós krémes sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 460 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 4592 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Összesen 211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 460 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 4592 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Elkészítés

A kekszes réteghez

  1. Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására elvesztik az édesítőhatásukat.
  2. A kekszes réteg hozzávalóit összegyúrjuk, úgy a legjobb, ha a vaj lágy. Annyi tejet teszünk hozzá, míg egy kissé keményebb, de nyújtható masszát nem kapunk.
  3. Egy kb. 28 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd egy pohár segítségével egyforma vastagságúra nyújtjuk.
  4. A túrót szétnyomkodjuk egy villával, belereszeljük a citromhéjat és édesítjük. (Én egy kis citromlevet is nyomtam bele.:))
  5. A 2 dl tejszínt felverjük, és ezzel lazítjuk a túrót. Rásimítjuk a kekszes rétegre. A vaníliás réteghez való 2 dl tejszínt együtt is felverhetjük a túrós réteghez való tejszínnel, és kettévehetjük.
  6. A már kihűlt pudingba beleforgatjuk a habot, és ez lesz a harmadik réteg. A tetejére való tejszínt a vanília aromával és édesítővel kemény habbá verjük, majd ezt is a formába simítjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára, hogy jó hideg legyen. A tetejére kakaóport vagy esetleg gyümölcsöt is tehetünk.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 158
  • Össznézettség: 385140
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Ajánló

Nagyon finom, krémes édesség, könnyű elkészíteni, és a tejszín zsírosságát leszámítva alakbarát összetevőkből áll. Ha a vaníliás réteget felezzük, a túrósat duplázzuk, akkor egy igazi nyári, hűsítő édesség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az interneten találtam az alapreceptet, és egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy milyen módon tudnám elkészíteni úgy, hogy egy viszonylag egészségesebb sütit kapjak. Nem volt nehéz dolgom, néhány összetevőt kellett csak kicserélnem. Aki egy zsírban, cukorban úszó süteményt szeretne, elkészítheti hagyományos keksszel, cukorral, illetve a főzés nélküli vaníliás krémporokkal. Aki viszont vigyáz az alakjára, de nem szeretne lemondani a habos, krémes édességekről, annak itt a tökéletes alternatíva.

Hozzászólások

Artemisz

Szép, kívánatos a torta, de, hogy alakbarát, az túlzás!

Törölt felhasználó

eggyetertek, sok a tejszin benne

Törölt felhasználó

Norbi óta tudjuk, :) nem a zsír az ellenség, hanem a liszt és a cukor, azaz a szénhidrát!!! Nekem tetszik!!! :)

Artemisz

Nekem is tetszik küls?re :)), de szerinted a kekszmorzsa, pudingpor, keményít? mib?l van?

Törölt felhasználó

Kedves Hozzászólók! Aki esetleg olvasta már a blogomat is,az látta,hogy igen,én Update-párti vagyok.Ez a süti is úgy lett variálva,hogy beleférjen még a fogyás id?szakában is délután 15 óráig.Sokan hiszik azt,ha valami diétás és alakbarát,akkor máris telezabálhatjuk vele magunkat.Erre is vonatkozik a mértékletesség.Én itt is csak a finomlisztet cseréltem le,illetve a finomított cukrot.A kulcsszó a finomított szénhidráton van,kedves Artemisz,én azokat mell?zöm,az általad említett hozzávalók is szénhidrátok,de az önmagában keményít?t tartalmazó pudingpor,és a búzakorpás keksz nem tartalmaz hozzáadott lisztet és cukrot.3 hónap alatt a keményebb diétás id?szakban is lement a 12 kiló rólam,és ez a süti is jelen volt az étlapon.

Törölt felhasználó

De nem akarok én ezen összeveszni senkivel.Aki olyan életmódot (nem fogyókúrát) követ,amibe beleilleszthet? ez a sütemény a hozzávalóival,annak jó étvágyat a sütihez.:)

Farkas Katalin

Melyik sütemény alakbarát??

rozsakatica

30 dkg kekszmorzsa (Diet Nature Gullon keksz, nagyobb üzletekben kapható) 1296 kcal 2 ek cukrozatlan kakaópor 60kcal 5 dkg vaj 373kcal 1 teáskanál édesít?szer (ízlés szerint) 0 2 dl tej 1,5 % 88kcal A túrós réteghez 25 dkg sovány túró 195 kcal 2.5 dl habtejszín (cukor nélküli) 667 2 citromból nyert citromhéj 1 teáskanál édesít?szer (ízlés szerint) A vaníliás réteghez 2 tasak vaníliás pudingpor 309 kcal 2 dl habtejszín 533 kcal 6 dl tej 264 kcal 1 teáskanál édesít?szer (ízlés szerint) A tetejére 2 dl habtejszín 533 kcal 1 teáskanál vanília aroma 1 teáskanál édesít?szer (ízlés szerint) 1296 60 373 88 195 309 533 264 533 --------------- 3951kcal

Artemisz

Nagyon szorgalmas vagy! :)) (Egyébként minden recepthez van tápanyagtáblázat, az ételfotó felett rá kell kattintani a "tápanyag" fülre.)

rozsakatica

Nagyon jól néz ki, de nem alakbarát egy cseppet sem:)

marizsuzsi

Akinek nem tetszik a recept ne csinálja meg,de fölöslegesen akadékoskodik. Nekem tetszik és meg is fogom csinálni, csak nem fogyókúrásan. Én sokat sütök f?zök,de az idétlen hozzászólásoktól a falra tudok mászni. Nagyon könny? a recept és f?z?s puding helyett a házi krémes krémport lehet hozzá használni ilyen egyszer? a dolog. Persze ha valaki igazán tud sütni!!!!

pintyöke72

Jaj de szép! Ugyan fogyin vagyok,de 1 szelet belefér! Tuti megcsinálom! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fogyni Vágyók! A mesterséges édesít?szerek olyannyira rákkelt?ek, hogy aki fogyni akar, az ne akarja helyettesíteni a cukrot ilyen szennyekkel, inkább egyáltalán ne egyen "édességet". A fogyókúra úgyis az akaratról szól...

Törölt felhasználó

Aki pedig nem akarja elkészíteni a receptet,csak kötekszik,az legyen szíves ne szóljon hozzá,ha csak az otthoni fotelból szakért.Természetes édesít?k,pl.stevia is létezik.Viszont természetes cukor nincs,csak finomított.Az pedig hízlal,roncsolja a fogat.Én is tudok szakérteni.Szerintem ennek az oldalnak nem a kötözködés,a hozzávalók kritizálása a lényeg.Sót se használjunk,mert az is káros,ételízesít?t se,mert abban is szinte csak só van,bevizesedünk...Én ezzel a módszerrel élek,ez belefér a számomra kitapasztalt étrendbe,nem fogyókúrába,mert olyan nincs.Akinek tetszik készítse el így,vagy hagyományosan,akinek nem tetszik,ne készítse el.Ennyi

Artemisz

Kedves MankaBeauty! Már hogy ne lenne természetes cukor! Pl. a gyümölcsökben, de van a zöldségekben is (borsó, répa, stb.). Érdemes utánaolvasni... Ez nem (sem) kötekedés, csak objektív tény... :)) Üdv. A

Törölt felhasználó

Na akkor kedves Artemisz,kezdd te az olvasást,méghozzá az eddigi hozzászólásaimat vesézd át.Az ipari finomított cukorról van szó,amit pluszban hozzáadnak az emberek a sütihez,gyümölcsléhez,stb.Amivel általában édesítjük az otthoni ételeinket,és ami a termékek dobozain az els? három összetev? között általában szerepel.HOZZÁADOTT cukor.Err?l van szó.Ne csak nézz,hanem láss is,miel?tt szólsz.Nem az eleve gyümölcscukrot tartalmazó dolgokról beszéltem.Én a finomított cukrot és lisztet hagyom ki,és más alternatívát keresek.Sosem enném cukorral az epret,de gondolom más el nem képzeli anélkül.

Törölt felhasználó

Elnézésedet kérem kedves Gyönyör? Manka, természetesen nem kötekedni akartam, de az édesít?szer megütötte a szemem, mert nekem az aszpartám, a szacharin, ciklamát, aceszulfám, szuklaróz jutott el?ször eszembe. Steviát kóstoltam, de nekem szörny? mellékíze miatt nem jöhet számításba. Kókuszvirágcukrot, mézet és rapadurát használok, de csak mértékkel, mert az a lényeg. Azt hiszem ez a süti is belefér egyszer kétszer egy évben. Még egyszer ne haragudj!

Törölt felhasználó

Semmi baj,én nem haragszom senkire,csak rosszul esett,hogy anélkül kritizálták néhányan a sütit,hogy elkészítették volna.Nem kell ugyanazokat a hozzávalókat használni,ha valaki nem édesít?szer-párti,csinálja simán. Én találtam egy olyan módszert,amivel nem sanyargatom magam,szerintem rajtam kívül még ezer és ezer hölgy és úr édesszájú,a diétásabb napokon is megkívánja az édeset,nekik szerettem volna segíteni ezzel a számomra bevált recepttel. Nem az egész tortát kell megenni,és nem is lefekvés el?tt kell behabzsolni bel?le,de ebéd után,vagy tízóraira egy szelet egyáltalán nem eredményez súlygyarapodást. A kalóriaszámlálás pedig szerintem elég durva rögeszmévé tud válni...Nyilván nem árt tisztában lenni,hogy hol tartunk a nap folyamán,de hogy minden egyes összetev? pontos kalóriáját kiszámolni...Arra tényleg nagyon ráér?snek kell lenni.

Artemisz

Itt a pont!

lilibe

te mit szeretsz enni lleginkább ? hát az ne egyél soha ... az is az akaratról szól..

Törölt felhasználó

Óóóóóó Lilibe, hogy te milyen kis rosszmájú vagy. Ne huncutkodj velem...

koka1220

Emberek, ne lovagoljunk már a szavakon!!!! Akinek tetszik, elkészíti, így, vagy ahogy neki szimpatikus, ha meg nem, keressen olyat, ami jobban megfelel az ízlésének! Ennyi.

mézecske74

Szia! Én megcsináltam,de a pudingos réssze nekem egy kicsit,híg lett,mit rontottam el.

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom így látatlanban megmondani,tippelni tudok. Az egyik tippem az,hogy mivel általában egy csomag pudingporhoz fél liter tej kell a csomagolás utasítása szerint,így két csomaghoz egy liter tej kell.Lehet,hogy esetleg nem figyelted hogy én csak 6 dl tejjel készítettem,pont azért,mert így keményebb lesz a krém. A másik tippem az,hogy nem h?lt ki teljesen a puding,miel?tt belekeverted a tejszínhabot,még langyos volt,ezért egyb?l behígult a hab a meleg hatására,és így az egész folyékonyabb lett.Én már jártam így.:) Azóta csakis h?t?b?l kivett krémbe teszek habot.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet :) Az emeletes élvezet süti cukormentes változatát én is hasonlóképpen szoktam elkészíteni, csak én a habtejszínhez rakok zselatin fix-et is, hogy tuti ne legyen folyós egy réteg sem, és a kih?lt pudingból egy picit belecsempészek a túrós rétegbe is, hogy krémesebb legyen, plusz a tetejére a kakaópor helyett diabetikus étcsokit reszelek. De nagyon guszta ez a kakaóporos változat is! És lehet, hogy nem alakbarát, de mindenképp szénhidrát csökkentett süti, ami ráadásul nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintet, mint az agyoncukrozott változata ;) Tortaformában még nem próbáltam (nem is értem, miért), úgyhogy külön köszönet ezért az ötletért!

Törölt felhasználó

Szia! Örülök,hogy tetszik.Sokféleképpen lehet variálni,csak fantázia kell hozzá.Az eredeti receptben például a tetején nem is kakaópor volt,hanem színes cukorkák,vagy még szerintem gyümölcsöt is lehet rátenni.Meggyet,málnát,epret... A Férj szerint meg kevés volt a túró,tehát azóta felezem a pudingot,duplázom a túrót.:))

sarai eva

Hétvégére ez lett a sütemény és nagyon ízlett! Mivel Hulala tejszínt használtam, elég lett a fél liter. Többször is megfogom csinálni, köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen,örülök neki,hogy ízlett! :)

Hozzávalók

A kekszes réteghez

A túrós réteghez

A vaníliás réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek