r
Nosalty Logó

Sütés nélküli citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sütés nélküli citromtorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 3645 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 283 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3645 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
  2. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
  3. A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!
  4. A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
  5. Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
  6. Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 73
  • 7 napos nézettség: 585
  • Össznézettség: 585416
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc sütés nélküli tortám. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető, és így a szezonhoz igazítható. Nyáron eperrel, hűvösebb téli napokon naranccsal is tökéletes. A receptet Dave-nél találtam, és picit alakítottam rajta.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Dacota! Az elkészítés 6.pontját olvasva lelki szemeim el?tt megjelent, amit írtál és összefutott a nyál a számban... :D Vagyis már el?bb csorgott kicsit, de a végére teljesedett ki a történés. :DDD Mivel a 7végén bográcsozni akarunk, a citromtortád lesz a "levezetés". :)))

Dacota

Kedves Panita, Köszönöm, örülök, hogy tetszik! Remélem, szép id?tök lesz a hétvégén a kerti murihoz:) Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! A kapcsos tortaformába úgy kell belenyomkodni,vagy csak simán beletenni?És el?tte ki kell kenni a tortaformát?Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv.:petrezselyem

Dacota

Kedves Petrezselyem, A kekszes alapot jól le kell nyomkodni, a krémet csak lazán bele kell önteni, és elsimítani a tetejét. Nem kell semmivel kikenni, miel?tt leveszed a karimát, és vékony pengéj? késsel szépen elválasztod az oldalától (simán fog menni). :) Szép napot! Nóra

Törölt felhasználó

Köszönöm gyors válaszod,hétvégén én is el szeretném készíteni! Üdv.:petrezselyem

Vica28

Dacota! Kipróbáltam a recepted, de a keksz állaga, f?részporhoz volt hasonló. '_' Mit ronthattam el?

Dacota

Szia Witteva, Nem tudom sajnos...Akkor esik szét, ha nincs eléggé elkeverve a vajjal. nem lehet, hogy ez volt a baj? Üdv, Nóra

Vica28

Nem-nem, s?t keveseltem is a margarint a keksz mennyiséghez.... talán legközelebb sikerül

siklitimi

Ezt a receptet alakítottam át én is, és a margarin nekem is kevés volt hozzá..

Törölt felhasználó

Kedved Dacota! Màr egyszer elkèszìtettem ezt a tortàt,mindenkinek nagyon ìzlett.Most a hètvègèn szeretnèm eperrel is megcsinàlni.A kèrdèsem az lenne,h ebben az esetben mennyi eperet hasznàljak?Ugyanìgy rakjam bele a citrom levèt azzal a zselatint vagy az eperböl turmixoljak össze pàr szemet s azzal vegyìtsem a zselatint?

Dacota

Kedves Bridget, http://www.nosalty.hu/recept/epervelos-tortacskak Ezeket a mini tortákat ennek alapján csináltam :) Csak kis formák helyett rendes tortaformába készítsd :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Nagyon muszály zselatint rakni bele?:-( Mert nekem soha nem sikerül.

Dacota

Kedves Loni, Hááát, az tartja össze...:) Anélkül sajnos szétesik. Miért nem szokott sikerülni? Hátha tudok segíteni :)

Törölt felhasználó

Csináltam fagyit abba is kellett raknom és összehúzta az egészet olyan gumi szerü lett.

Dacota

Szia Loni, Én még az életben nem hallottam olyat, hogy fagyiba zselatint...nem is egészen értem a módszert. Ha úgy csinálod, ahogy leírtam (citromlében elkevered, és pici lángon, kevergetve felmelegíted (nem forralod, mert akkor elveszíti a zselésít? képességét!) és utána belekevered a túrós-habos kémbe, akkor tuti m?ködni fog! http://www.nosalty.hu/search/node/zselatin?type=praktika Ha ide kattintasz, itt van pár trükk. http://www.nosalty.hu/ajanlo/amit-mindig-tudni-akartal-zselatinrol Itt meg egy cikk. Sok sikert! Üdv, Nóra

ancymancy

Dr Oetker Expressz Tortazseléje nagyon jó, mindig k?kemény lett :))) Ha gondolod egy próbát megér :)

Törölt felhasználó

Folyèkony èdesìtövel is el lehet kèszìteni?

Dacota

Szia Bridget, Én még nem csináltam úgy, de szerintem nem lehet t?le baja. Szép estét! Üdv, Nóra

Jesse

Kedves Dacota, szeretném megkérdezni, hogy ez a torta meddig áll el a h?t?ben? Kibír egy 2-3 napot? Csak mert hétvégére elutaznánk, de megcsinálnám ma, mert megkívántam :)

Dacota

Kedves Jesse, Hát. Nekem addig még sosem maradt meg. :) De ameddig a túró és a tejszín eláll, addig ez a torta is. :) Ha tehát minden friss, amib?l dolgozol, a torta szépen át fogja vészelni a hétvégét a h?t?ben. :) Kellemes hétvégét! Üdv, Nóra

Jesse

Köszi szépen, neked is! :)

Tunde Kecskemeti

Nagyon jó,köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Dacota!Megcsináltam a sütit,de sajnos nekem nem sikerül :( ,mert teljesen szét ment az alja!Mi lehetet az oka!Válaszodat,el?re is köszönöm!Üdv.:Erika

Dacota

Kedves Erika, 2 dolgot tudok elképzelni: vagy nem keverted eléggé össze a vajat a morzsával, vagy nem állt elég ideig. Egyébként sok függ a vaj min?ségét?l és a kekszt?l is, van, hogy nekem is 1-2 dkg-val több kell hozzá. Sajnálom, hogy nem sikerült. :( De remélem, ha egyszer megint megpróbálod, jó lesz. :) Szép estét! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Szia Dacota!Köszönöm a gyors választ!Amugy meddig kel állnia a h?t?be,mert én kb 3/4 órát hagytam!Én mindig ezt a darált kekszet használom,és eddig sose volt gond vele!Te milyen vajat használsz?Akkor végül is az a lényeg,hogy a kekszes alap összeálljon?Olyasmi az alap,mint a kokuszgolyóé?Üdv.:Erika

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én ma szeretném elkészíteni a sütikét, de sajnos tejszínt nem vettem :( a boltba már nem szeretnék vissza menni, de van itthon tejföl vagy f?z? tejszín. Esetleg a tejföl nem jó a sütibe? kérlek segítsetek Heni :)

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, Köszi a receptet, veszek citromos tortazselét -mert minden íz? van, csak éppen az nincs- és még a kora reggeli órákban összedobom. Családomnak nagy örömére. Üdv. Katalinka3.

Dacota

Szia Katalinka, Jajajaj, ne vegyél hozzá! Sima egyszer?, hétköznapi porzselatinból kell 2 dkg. A tortzselé csak a torta tetején lév? gyümiket fixálja, esetleg egy vékony gyümölcspüré réreget, de ekkora mennyiség? krémet nem tart össze (egyszer egy másik krémes sütinél próbáltam véletlenül és atomjaira esett). Szóval, ha még nem kés?, akkor sima zselatinnal csináld! Üdvözlettel, Nóra

Gerzsó

Kedves Nóra! Hét végén valami hideget és citromosat akartam csinálni. Volt itthon túró, megtaláltam a receptedet és a legjobban az tetszett, hogy nem kell sütni. Az alaphoz eleve több vajat tettem, mert az összegyúrásnál éreztem, hogy kicsit száraz, egyébként mindent úgy csináltam, ahogy írva vagyon, és nagyon-nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet a család nevében is, akik ismétlésre szólítottak fel! Sok puszi Zsóka nénit?l.

Dacota

Drága Zsóka néni, Nagyon örülök, hogy ízlett! :) És mivel Zsóka néni is azt írta, hogy kevés a vaj az aljába, írtam bele plusz 2 dkg-t, remélem, így már mindenkinek tökéletes lesz! További szép nyarat, és sok-sok unokázást kívánok szeretettel, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Kipróbáltam a receptet, nagyon finom a torta, különösen a túrós krém. Az alap nálam is hullott széjjel, pedig aztán kevertem eleget és le is volt nyomkodva. :(

Dacota

Kedves Agatha Christie rajongó :) Nagyon örülök hogy ízlett, és mivel már tényleg sokan panaszkodnak az aljára, úgyhogy át bele fogom írni a receptbe, hogy plusz két dkg-t mindenki készítsen be. :) További szép napot, Üdvözlettel, Nóra

Ildee7

Kedves Nóra, megcsináltam a sütit nagyon finom és gyors, köszi a receptet. Egy apró baj volt, hogy az alja kicsit morzsálódott, de olvastam hogy több vaj nem árt bele, legközelebb úgy lesz. üdv Ildi

Dacota

Kedves Ildi, Megadom magam, hozzáírtam plusz 2 dkg vajat - ártani nem árthat, és így biztos sikerülni fog mindenkinek. De örülök, hogy ízlett! :) szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Nekem is kicsit morzsás lett, de én egy pici tejjel oldottam meg, és így már tökéletesen összeállt és szépen belenyomkodtam a formába. Nagyon finom, igazi nyári édesség.

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Az lenne a kérdésem, hogy a receptet nem lehetne-e zabpehelyliszttel, és édesít?szerrel elkészíteni? Márta.

Dacota

Kedves Márta, Az édesít?szer biztos, nyugodtan használd, nem lesz baja. A zabpehelylisztet nem próbáltam, de szerintem sajnos nem megy - a sütés nélküliség egyik oka, hogy az alap összetört keksz, vagyis egy már "kész" alapanyag. Mivel a liszt nyers, vajjal kikeverve is nyers marad. Inkább azt javaslom, darálj le gluténmentes kekszet vagy babapiskótát, így nem kell süntni, de mégsem lesz nyers az alapod. Szép napot! Üdv, Nóra

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek