Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara chutney

Rebarbara chutney
Rebarbara chutney
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült húsokhoz, grillhez finom, pikáns kísérő.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbara száráról éles kés segítségével lehúzzuk a héját, felkockázzuk.
  2. Annyi vízzel, ami majdnem ellepi és a többi fűszerrel, aprított hagymával, fokhagymával, gyömbérrel feltesszük főzni kis lángon kb. 20 percig, addigra besűrűsödik, és összeérnek az ízek.
  3. Botmixerrel összetörjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 471
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: szósz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

csatni, gyömbéres rebarbara csatni, fűszeres rebarbara chutney

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Fri, 2016-05-13 02:29

Kedves Évi néni,
nagyszerűen sikerült, köszönöm a receptet :) Bár a kirotyogó cukros lé miatt hozzáragadt a lábaskám a főzőlaphoz, ami rém szórakoztató vésést eredményezett, de legalább megjegyeztem egy életre, hogy nagyobb lábasban állítom össze a csatnit.
Üdv,
Anita

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2016-05-13 07:41

Kedves Anita!
Az ötlet jó, sőt olykor egy gyorsan ráhelyezett fedő is nagy segítségedre lehet. Örülök, hogy tetszett a recept.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-06-09 07:21

En szoktam chutneykat készíteni különböző ízesítésben, mindig megmarad akár egy évig is (még hűtő nélkül is), aminek a titka gongolom a cukor, mint a lekvárnál. Én tartósítót nem tennék bele.
Üdv: Évi néni

Shephard
Shephard Sat, 2013-06-08 13:52

Hm, nagyon jónak tűnik, holnap meg is fogom csinálni, mert imádom a rebarbarát, és van itthon 4 kg :) Kb a feléből szörp lesz, a maradékból meg pite és akkor ez! Hogy lehetne eltenni ezt télire? Esetleg ha keverek bele nátrium-benzoátot? Van valami ötleted?