Nosalty Logó

Kocsonya fokhagymásan csont nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
apecs
Kocsonya fokhagymásan csont nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 490 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 490 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    341.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    6701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3005 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Éles késsel eltávolítjuk az esetleges szőröket. Egy edényben forrástól számítva kb. 5 percig főzzük a körmöket és a farkat. Kivesszük a habos fekete léből, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. Közben megpucoljuk a zöldségeket hagymákat.
  3. Egy nagyméretű edényben feltesszük főni a disznóságokat, a habját sűrűn leszedjük. Ha már nem habzik, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét.
  4. 5 órán keresztül főzzük kis lángon, és közben hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk. Bátran lehet akár túlsózni is (aki szereti), mire kihűl, veszít a sósságából.
  5. Ha elkészült, kiszedjük a húsokat, zöldségeket, a fokhagyma másik felét összezúzzuk, szűrőbe helyezzük, majd a fokhagymán keresztül öntve a levet leszűrjük.
  6. A gondosan kicsontozott húsokat tányérba helyezzük, majd a rámerjük a levet, aminek a tetejéről előzőleg merőkanállal óvatosan eltávolítottuk a zsírt.
  7. Ha megdermedt elkészült, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16957
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szüleimtől tanultam, tiszta és ízletes a végeredmény. A szakácstársaim kocsonyareceptjeit és azok kommentjeit olvasgatva sokat gondolkodtam, hogy közzétegyem-e vagy sem. Megütötte a szemem 1-2 érdekes hozzászólás: nem szabad lehabozni, ne sózzuk, mert nem dermed meg, zöldséget nem szoktak belerakni, stb. stb. Véleményem szerint a fél ország meg van győződve róla, hogy csak ő tud pörköltet, halászlevet vagy akár kocsonyát főzni, a másik fele meg csendben mosolyog. Pont azért szuper ez az oldal, mert egymás fortélyait, ízvilágát, módszereit eltanulhatjuk.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Biztos finom lehet, de nem sok a sárga és fehérrépa??

apecs

Egy kicsit talán sok, de így szeretjük. Az igaz hogy oda kellett volna írnom a répák elé hogy kisebb.

Bezenyei Vitéz

Egy fél disznófejet mindig teszek a kocsonyahúsok közé. Ha megf?tt leszedem a húst a csontokról, csíkokra vágom, s egy m?anyag hosszúkás edénybe beleer?ltetem. Megszórom préselt fokhagymával, pirospaprikával, s a kih?lt étket a h?t?be teszem. Másnap vacsorára majdnem az egészet megeszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek