Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spaghetti gamberoni

Spaghetti gamberoni
Spaghetti gamberoni
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepően egyszerű, és meghökkentően finom! Aki nem szereti a rákot, anélkül is megcsinálhatja, mert úgy is nagyon nagyon finom. Van egy barátnőm, aki világ életében utálta a paradicsomot, ez viszont nagyon ízlett neki!

hozzávalók / 1 adag

  • 3 miniparadicsom
  • 3 közepes gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek paradicsomszósz
  • 2-3 ek olívaolaj
  • spagetti tészta  
  • 2-3 szelet Serrano vagy ahhoz hasonló állagú sonka (végső esetben téliszalámi)
  • garnélarák ízlés szerint
  • 1 merőkanálnyi víz a tészta vizéből
  • friss ruccola ízlés szerint (nem kötelező)

ajánlat

Aki kedveli az erőset, szórjon a szószba chili darabokat, mikor még fő a szósz, esetleg tegyen bele egy nagyobb darab erős paprikát, a végén pedig vegye ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a tésztát főni egy lábosban (só, olívaolaj), a rákokat kiolvasztjuk egy forró vizes tálkában, és bevágjuk a gerincüknél.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat és sonkát teszünk, a miniparadicsomokat kettévágjuk, majd arccal lefelé beletesszük a serpenyőbe.
  3. Ha a tészta már kb. 5 perce fő, akkor indítjuk be a serpenyő alatt a lángot (amíg felforr, addig magas láng, amint rotyogni kezd, levesszük alacsonyra), kb. 5 percig hagyjuk, majd szétnyomkodjuk a paradicsomokat.
  4. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomszószt és egy merőkanálnyi vizet a tészta vizéből.
  5. Csak ezek után nyomjuk bele fokhagymanyomóval a 3 gerezd fokhagymát (ha ezt előbb tesszük, keserű lesz az egész szósz).
  6. A tésztát leszűrjük.
  7. A legvégén beledobáljuk a rákokat is a serpenyőbe (azért kell kevés ideig főzni őket, mert különben megkeményednek), éppen csak addig főzzük, amíg ki nem fordulnak (1-2 perc) + aki tenne bele ruccolát, a rákkal együtt tegye.
  8. Mivel a sonkát csak az íze kedvéért tesszük bele, és mire kész a szósz, nagyon megkeményedik, most kivesszük, és félretesszük, szendvicsben nagyon finom.
  9. Ezek után a tésztát is a serpenyőbe tesszük, éppen csak összekeverjük a szósszal, és már tálaljuk is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 927
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikikonyha

Mióta szakács: 2013.07.13.
6 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rákos spagetti, garnélarákos spagetti, garnélás tészta, paradicsomos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!