r
Nosalty Logó

Borjú fehérpecsenye Wellington módra

Gonoszka1
Borjú fehérpecsenye Wellington módra
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1049
Kalória
63.7g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
65.4g
Zsír
268.8g
Víz
245.1g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255 g

Zsír

  • Összesen
    261.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8725.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    5603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1075.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2644 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 4197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Először a húst kérgesre pirítjuk körben 5 dkg vajon, miután sóztuk, borsoztuk. Ez kb 3-4 perc. Kihűtjük.
  2. A következő lépés a gombatöltelék. A gombát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet, petrezselymet leöblítjük. A kakukkfűről lehúzzuk a leveleket, a petrezselymet felaprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a kakukkfüvet és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Kihűtjük.
  3. Most összeállítjuk a húscsomagot. A gombát leturmixoljuk. A húst körbe bekenjük a mustárral.A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük alufóliáraúgy, hogy egymást egy kicsit fedjék. Középre, ahová a húst tesszük majd, teszünk egy gombapép réteget, majd rátesszük a mustáros húst.Ezután a többi oldalát is befedjük a gombapéppel, és szorossan betekerjük a sonkával. Alufóliába csavarjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát -ha mélyhűtött- kiengedjük és kinyújtjuk akkorára, hogy belecsomagolhassuk a húscsomagot. Ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük. Az alufóliából kitekerjük a húst és a tészta közepére tesszük. A tésztát ráhajtjuk, és belecsomagoljuk a hústekercset.
  5. A tojássárgájával lekenjük, és betesszük a hűtőbe fél órára. Majd újra lekenjük tojássárgájával, és kb 1-2 centinként bevagdaljuk a tésztát.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd alufóliával letakarva 160 fokon még30 percig sütjük. Kivesszük,pihentetjük 10 percet, majd szeletelve krumplipürével, éstejfölös-fokhagymás-ecetes uborkasalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25

Ez volt  a karácsonyi főmenü az idén. Mindenkinek nagyon ízlett. A hús is tökéletes volt belül, nem volt száraz. Szóval jól sikerült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek