r
Nosalty Logó

Húsvéti pászka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Húsvéti pászka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8663.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    740 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1618.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2058 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 9864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, kockacukorral ízesített tejbe morzsolva fölfuttatjuk. Ezután a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a savóval és annyi langyos vízzel dagasztjuk hólyagosra, hogy közepesen kemény, kelt tészta legyen belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Négy, egyenként kb. 26 centi átmérőjű tortakarikát kikenünk. A tészta kb. egyharmadát félretesszük, a többit a kikent formákba nyomkodjuk. A maradék tésztából kereszt alakot formálunk, a tepsiben lévő tetejére tesszük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 35-40 percen át.
  3. Ezután felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. Ha kész, a tetejét cukros vízzel lekenjük, és olvasztott vajjal melocsoljuk, hogy szép fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29831
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Még másnap is puha, könnyen szeletelhető, kimondottan finom sonkával és tojással, de aki az édes ízeket kedveli, annak érdemes kipróbálni mézzel vagy lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Príma Konyha magazin 2011 -es áprilisi számában található! A húsvéti pászkát külön erre a célra készült kisebb - nagyobb kerek, magas pászkasütőben sütik, és ahol még van, sütéséhez húsvétkor befűtik a kemencét is.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?