egyéb tejtermék

Író

Az író egy savanykás ízű, opálos folyadék, a túró- és vajkészítés mellékterméke. Önmagában is fogyasztható, frissítő italként nagyon egészséges. Manapság újrafelfedezték a (magyar) gasztronómiában is, és legtöbbször sütemények tésztájába kerül. Az amerikai receptekben gyakorta előfordul.

Tejpor

A tejpor vákuumos porlasztó szárítással készülő, púderszerű anyag. A zsíros tejpor zsírtartalma 26%, a sovány tejpor viszont nem tartalmaz zsírt. A tejpor vízben jól oldódó anyag.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...