Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos zakuszka Haidy konyhájából

Babos zakuszka Haidy konyhájából
Babos zakuszka Haidy konyhájából
480 perc / előkészület: 120 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik meghatározó étrendje volt reggelire és vacsorára egyaránt, de ez nem szabály, bármikor lehet fogyasztani, pirítóssal nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot puhára főzzük. Kb 70 %-át ledaráljuk vagy turmixszoljuk, a maradékot egyben hagyjuk, és majd a végén, a kész masszába forgatjuk.
  2. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és ledaráljuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, ledaráljuk, majd 1 l olajat felhevítünk, és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a ledarált paprikákat, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a massza, majd ekkor fűszerezzük.
  4. A végén hozzáadjuk a maradék olajat, paradicsomlevet, darált babot, és tovább főzzük, amíg az olaj ki nem ül a keverék tetejére. Ekkor hozzáadunk 1 kk szalicilt, jól elkeverjük, és még kb. 5 percig forraljuk. Csak akkor adjuk hozzá az egész babot, amikor levettük a tűzről a keveréket.
  5. A kész masszát alaposan elmosott üvegekbe merjük, jól lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük addig, amíg teljesen ki nem hűl. Ez kb. 3 nap. Ezután mehetnek a kamrába, a polcokra.
  6. Fogyasszátok egészséggel.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paprikakrém, erdélyi zöldségkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1757
fejtett bab 2 kg
paradicsompaprika 5 kg
kápia paprika 3 kg
vöröshagyma 2 kg
paradicsomlé 20 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
fekete bors 20 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 15 dl
szalicil 1 kávéskanál