r
Nosalty Logó

Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1163 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4645 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3435.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 1163 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13742.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    9863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4406 micro
  • β-crypt
    1325 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 4645 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 133 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek).
  2. A tepsi közepét kirakjuk a szalonnával.
  3. Ráfektetjük a hússzeleteket, arra a káposzta felét.
  4. Kirakjuk a kolbászkarikákkal, rátesszük a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal.
  5. Körérakjuk a krumpli, hagyma, paprika és alma gerezdeket, megsózzuk és olajjal locsoljuk.
  6. Forró sütőbe téve, közepes állásnál lassan sütjük, hogy jól összeérjenek az ízek, azaz lassan piruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 556
  • Össznézettség: 566884
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 25.

Ajánló

Vacsorára a haveroknak. Nekem sör kivánkozik mellé! Messze nem olyan nehéz étel, mint elsőre gondolná az ember!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
Harmathy Ildikó 313 recept

A piacom ihlette ezt a remekre sikerült ételt: Balázs mesélte, hogy a trágyahordáskor tepsiben sütöttek savanyú káposztát krumplival és szalonnával. Természetesen a káposztát ő termelte és savanyította, én is abból készítettem (Isteni!), a krumplit is Szarvas Balázsék termelték, a szalonna őnáluk a saját disznó vágásából, énnálam szeletelt bacon a boltból. Kicsit felspéciztem az ötletet, azóta ő is kipróbálta, Nektek is ajánlom, de csak akkor, ha valami EXTRA finomságra vágytok!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon izgalmas recept, mindenképpen kipróbálom. Segítségül csak azt szeretném tudni cca mennyi ideig kell sütni, hogy a 9780hús is megpuhuljon.

Harmathy Ildikó

Kedves Látogató! Mi az, hogy 9780hús?!?! Egyébként a kérdés helytálló, mindjárt fel is teszem az elkészítés rovatba, hogy lassan kell sütni, hogy jól összeérjenek az ízek. 45 percet adtam meg, annyi kell ennek az adagnak közepes lángnál, hogy ne piruljon túl gyorsan.

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ. A szám a hús szó el?tt csak figyelmetlenségemet jelzi, valahogy odakerült a kontrollszám.

Törölt felhasználó

Én kipróbáltam!!! Zseniálisan jóóóóó!!! Köszönöm a receptet! :-)

Törölt felhasználó

Ma ebédre elkészitettem ezt a finom ételt. Nagyon jól összeértek az izek, fiamnak is nagyon izlett - aki mellesleg - igen igényes a különlegességekre. Köszönöm a finom receptet.

zsókuci

Kipróbáltam vasárnap délután , elkészítettem vacsorára szántam, de megérkeztek a kisebbik fiamék, és jóíz?en befalatoztuk. Nagyon finom volt, csak a krumpli lett kevés , erre legközelebb odafigyelek. Köszönöm szépen a receptet ! Egyszer?en Isteni ! Ennyi.....

Harmathy Ildikó

Örülök a sikernek Zsókuci!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Csak azt szeretném kérdezni t?led, hogy fóliával letakarod az egészet, vagy csak anélkül teszed a sütébe? Válaszod el?re is köszönöm, holnapi ebédem a te recepted lesz!

Harmathy Ildikó

Fólia nélkül, Gogo, lassan süssd! Ildikó

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Jó éjt!

Törölt felhasználó

Nagyon könnyen elkészíthet? és nagyon finom! Nagy sikere vanD) Köszi a rceptet!

Törölt felhasználó

Én is csak dícsérni tudom ezt a receptet. Ma elkészítettem, és nagyon finom lett!!!

disymagdi

Isteni recept. Keresem a savanyúkáposztás recepteket. Kicsit változtatnom kellett mivel nem volt itthon bacon szalona. Ezért a hús alá is savanyúkáposztát tettem, ja és mivel a karaj száraz ezért el?z? este olivaolajos, mustáros páclébe áztattam. Köszönöm s ha van bárkinek savanyúkáposztás receptje örömmel fogadnám.

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, megsütöttem. Fergetegesen finom lett. Némi gondot mindössze a paprika-alma-krumpli darabolási méretének eltalálása jelentett, egyedül a burgonya volt picit keményebb még akkor, amikor már minden megpuhult. Egy picit még rápirítottam, és tökéletes lett. köszönöm.

Kemény Gyula

 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek