Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes halas pizza

Gluténmentes halas pizza
Gluténmentes halas pizza
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem régen jöttem haza Olaszországból, és mivel gluténérzékeny vagyok, így sajnos a híres olasz pizza nekem kimaradt. Ezért úgy döntöttem, és emellett ígéretet tettem kedves szobatársamnak is, hogy sütök magamnak. Ráadásnak hoztam haza magammal egy kis üvegnyi Filetti di Alici halacskát, amit kint is előszeretettel használnak a pizzára feltétként, így gondoltam, én miért ne csinálhatnám meg itthon. Szeretettel ajánlom minden kedves, hozzám hasonlóan gluténérzékeny illetőnek. Nagyon finom, puha lett a tészta.:)

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kevés meleg vízben az egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 30 dkg lisztet, elkeverjük benne a 1,5 teáskanálnyi sót, és az 1 evőkanál olajat is hozzáadjuk, majd a felfutott élesztővel és annyi meleg vízzel, amennyit felvesz, kidagasztjuk a tésztát.
  3. Meleg helyen hagyjuk pihenni a tésztát, legalább fél óráig. Közben előkészítjük a feltétnek valókat.
  4. A konzerves paradicsomot sóval, borssal, oregánóval és babérlevéllel összeforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk, és megpirítjuk, a mozzarellát szintén szeletekre vágjuk.
  5. Miután a tészta megkelt, egy kiolajozott tepsibe lapogatjuk, majd 150 fokon 10 percig sütjük légkeveréses fokozaton.
  6. Kivesszük a sütőből, rátesszük a paradicsomszószt, a sült hagymát, az olajos halat, megszórjuk egy kis bazsalikommal, és elrendezzük rajta a mozzarella szeleteket.
  7. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre, és hagyjuk megpirulni a tetején a sajtot.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olga

Mióta szakács: 2013.10.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gm pizza, halas pizza lisztérzékenyeknek, paradicsomos pizza halas feltéttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

813
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
friss élesztő 3 dkg
1.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 2.5 dl
konzerv paradicsom 300 g
mozzarella 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olajos hal 42 g