Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halkrémes pirítós

Halkrémes pirítós
Halkrémes pirítós
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű halas melegszendvicset akartam, és ez lett belőle. Nagyon ízletes, párommal sohasem unjuk meg. Hamar kész, próbájátok ki!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlok hozzá finom meleg hársfa teát mézzel, citromkarikákkal :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a konzerv halat felbontjuk, leöntjük róla a levet (kicsi marad rajta, az csak jó).
  2. Beleöntjük a halat egy keverőtálba, hozzáadjuk a tejfölt, ami egyéntől függ, jó tejfölösen az igazi.
  3. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, egy csipetnyi bazsalikomot.
  4. Egyszerűen egy kanállal összekeverjük mindezeket, és a kenyérszeletekre tesszük jó vastagon, és a széleit sem kihagyva, díszítésként szórjunk rá kevés szárított petrezselymet.
  5. A kész kenyérszeleteket tegyük be sütőpapíros sütőrácsra.
  6. Legmagasabb hőfokon kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük, és máris fogyaszthatjuk melegen.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 205
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

tejfölös halkrém pirítóssal, halkrémes melegszendvics

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2013-02-25 13:51

Tea vajjal tudnám elképzelni. De nem nagyon "zsíros" így? A tejföl azért lágyabb és kevésbé zsíros. Válaszod előre is köszi!
Zsu

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Mon, 2013-02-25 15:27

Nem lesz zsíros. Házivajjal szoktam gyártani, vagy legalább 75%-os vajjal. A tejföltől nekem kissé hígra sikerült. Na, meg egy kis fej hagymát lereszelve , belekeverve, s olívabogyót majszolgatni mellé.

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2011-12-12 23:57

tegnap megint ezt vacsoráztunk, valami isteni! próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

2317
olajos hal 130 dkg
tejföl 300 g
kenyér 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint