r
Nosalty Logó

Lapos hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Lapos hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1726 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 433 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1726 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, klopfolóval kiveregetjük, mint a rántott húst.
  2. Egyenként megszórjuk a húsok egyik oldalát kb. 1/2 kkpirospaprikával, 1/3 kkborssal, egy csipetnyi sóval és sorban egymásra fektetjük.
  3. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékban kicsit megpároljuk, aztán a hússzeleteket apránként belehelyezzük, és addig pároljuk, amíg elvesztik vörös színüket (kb. 10 perc).
  4. Még szórunk rá 1-2 tk pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, épphogy ellepje a húst.
  5. Beletesszük a zöldpaprikát ésa piros aranyat, majdlassú tűzön főzzük kb. 2- 2,5 órát. Időnként pici vizet öntünk alá, megkavarjuk, nehogy odaégjen. (Ne ijedjünk meg, a marhahús csak 2 óra elteltével kezd el puhulni.)
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 44038
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Ajánló

Burgonyapüré, vízben főtt burgonya, pirított tarhonya vagy rizs illik hozzá köretként. De tálalhatjuk a lapos húst főzelékkel is, feltétnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagymás rostélyos szegedies változata, pirospaprikával készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek