Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az eredeti gulyás Ínyesmestertől

Az eredeti gulyás Ínyesmestertől
Az eredeti gulyás Ínyesmestertől
150 perc / előkészület: 40 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az Ínyesmester nagy szakácskönyvéből való. Részletek itt.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk. A szalonnából kisütjük a zsírját, és ezen megpirítjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát, és egy pillanatig hagyjuk együtt rottyanni, majd hozzáöntjük a húst. Időnként megkeverve megpörköljük, meghintjük a csipetnyi liszttel, így is pirítjuk kicsit, majd felöntjük a borral. Nagy lángon hagyjuk picit forrni, majd egészen alacsony lángon rotyogtatjuk addig, míg meg nem puhul a hús.
  3. Eközben sós vízben feltesszük főni a megpucolt és negyedekre vágott krumplit.
  4. Ha a hús teljesen, a krumpli pedig nagyjából megfőtt, átszedjük a krumplit a húsos fazékba, felöntjük annyi főzőlével, hogy éppen ellepje (jó sűrű legyen a leves) és még egy picit főzzük együtt.
  5. Frissen kifőtt, zsírban megforgatott csuszatésztával vagy anélkül tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 204
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Ínyesmester gulyáslevese, hagyományos gulyásleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinycc
tinycc Sun, 2014-06-29 07:57

fehérbor a gulyásba... te nagy alkesz lehetsz...!!!
Mi jogon adod a receptedhez hogy eredeti..ne viccelj..ennyire nagyképű már ne legyél...;)

391
marhafelsál 60 dkg
marhahús 30 dkg
sertésszív 35 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 ek
finomliszt 2 g
fehérbor 2 dl
1 csipet
rózsaburgonya 1 kg
víz 1 l
1 tk