Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhacsontalaplé

Marhacsontalaplé
Marhacsontalaplé
380 perc / előkészület: 20 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaplé tartalmazza az állat eszenciáját. Kiváló ízesítő anyag, és használata erősen ajánlott ínyenceknek. Mivel a porcos részekből kifő a kondroitin-szulfát és az összes többi anyag, ami a Proenzi 3-ban található, a csirkelábakból pedig a bőrfeszesítő kollagén, ezért sportolóknak, ízületi problémásoknak is javallott. Felhasználható zöldséglevesekhez, szószokhoz, pörköltekhez. Meg amihez jónak látjuk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Főzés első része

  1. A csontot és a porcogós részeket 10 literes lábasba tesszük. Hozzárakjuk a csirkelábakat, a kis hagymát és a répát egészben, nagyon enyhén sózzuk, és beleszórjuk az egész borsot. Sótlan legyen!
  2. Felöntjük vízzel, felforraljuk lassan, lehabozzuk, és gyöngyözve, nagyon óvatosan főzzük 3 órán át fedő alatt.

Főzés második része

  1. Kipecázzuk a zöldségeket és a csirkelábakat. A csirkelábakat a szomszéd macskának adjuk, hálás lesz. Hozzáöntjük az ecetet. Az ecet kimarja a csontokból a kalciumot, érdes lesz a csontok felülete.
  2. Most fedő nélkül főzzük, éppen csak gyöngyözve még 3 órát, ha több, az sem baj.

Szűrés, palackozás

  1. Leszűrjük, elvileg 3 liter körüli mennyiség marad. Akkor jó, ha a porcogós részek üvegesre és kenhetőre főnek. Ha kicsit meghűlt, akkor én fél literes flakonokba töltöm, és felcímkézve megy a fagyasztóba.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marha alaplé, csontlé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

38
marhacsont 3 kg
csirkeláb 10 db
1 teáskanál
fekete bors 20 szem
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fehérborecet 1 dl
víz 6 l