r
Nosalty Logó

Mandulalisztes túrógombóc eperlabdákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Mandulalisztes túrógombóc eperlabdákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 1356 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 5418 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 374 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303.6 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    257 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229 g

Zsír

  • Összesen
    382.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13214.5 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2060 mg
  • Vas
    1027 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    4071 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    605 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 5418 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A mandulákat külön-külön száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépben apróra daráljuk. A szeletelt mandulánál használhatunk kávédarálót is.
  2. A gombóc hozzávalóit jól összegyúrjuk /aki édesebben szereti adhat hozzá cukrot/, és felhasználásig 15 percet pihentetjük.
  3. A vajon kissé megpirítjuk a cukorral elkevertzsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a pirított, aprítottmandulát.
  4. Vizet forralunk egy lábasban, amikor gyönygyözve forr, de még nem lobog, egyenként beletesszük a gombócokat, közepes lángon főzzük, amíg a gombócok a víz felszínére jönnek, majd további2 percig főzzük.
  5. A gombócokat óvatosana zsemlemorzsára szedjük, meghempergetjük,és eperlabdákkal tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4251
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a túrógombócot, meg lehet próbálni búzadara nélkül, csak mandulaliszt felhasználásával. A hempergetéshet pörkölt mandula és dió keverékét érdemes használni, esetleg mákba forgatni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mandulalisztes túrógombóc eperlabdákkal
DiaNatura 132 recept

Régóta ki akartam próbálni a mandulalisztes túrógombócot. A pirult mandula íze nagyon jól passzol a túrógombócba, és nem utolsó sorban a tápértékét is növeli, hiszen kiváló kálcium, magnézium, vas, foszfor, stb..forrás!  

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek