Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól

Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól
Macaron alaprecept a The Cake Factory-tól
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig a francia receptekkel nem volt szerencsém, de ez az olasz habcsókos verzió, biztosan sikerül mindenkinek!

Ebből az adagból 7 db, 4 cm átmérőjű macaron lesz összetöltve.

További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

hozzávalók / 7 adag

Az alaptészta

Az olasz habcsók

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alaptészta

  1. Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal, vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
  2. Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.

Az olasz habcsók

  1. A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 17 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
  2. A vizet és a 60 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
  3. A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
  4. Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 30-40 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
  5. 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan. A héjak tárolhatók légmentesen zárt dobozban, de le is fagyaszthatók. Be is tölthetjük őket ízlés szerint, de figyeljünk, hogy a töltelék ne áztassa el a héjakat.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 179 185
elküldve: 4
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

eszti_thecakefactory

Mióta szakács: 2015.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

macaron, macaron alaprecept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

newsee78
newsee78 Sat, 2019-09-28 14:22

Kedves Szakács, meg tudná mondani, hogy légmentesen záródó dobozban kb mennyi ideig tárolhatóak a "héjjak"?
Köszönöm szépen!
Kata

125
mandulaliszt 75 g
porcukor 75 g
tojásfehérje 25 g
kukoricakeményítő 1 evőkanál
tojásfehérje 27 g
cukor 17 g
víz 20 g
cukor 60 g