r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés macaron

Nosalty
Epres-mascarponés macaron
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

407
Kalória
8.4g
Fehérje
62g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
14.7g
Víz
-
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
60g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 3258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

Macaron

  1. Felverjük a tojást kézi mixerrel. Részletekben hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább mixeljük. A tojáshab akkor van kész, ha kemény és fényes.
  2. Beleszitáljuk a porcukrot és a mandulalisztet. (A fennmaradt mandulaliszt - ami már nem megy át a szitán - is belemehet a többihez.) Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével, vigyázva, hogy ne keverjük túl, mert akkor nem fognak megnőni.
  3. A felét egy külön tálba tesszük, amibe belecseppentjük az ételfestéket, és ezt is óvatosan összekeverjük.
  4. A két tál tartalmát egy-egy uzsonnás zacskóba tesszük, és a végüket kivágva egy harmadikba öntjük őket egyszerre. Így a két szín egymás mellé kerül.
  5. Lapos tepsire zsírpapírt rakunk, és kb. 3,5 centi átmérőjű köröket nyomunk ki az uzsonnás zacskóból. (Én a zsírpapír alá egy papírt tettem, amire már rá voltak előre rajzolva a körök, így pontosabb volt.) Kétszer leütjük őket óvatosan, hogy a buborékok kijöjjenek. 15-60 percet hagyjuk őket állni, addig, amíg érintésre már nem nedvesek, és egyfajta bőr keletkezik rajtuk.
  6. 140 °C-os sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük őket (talpat kell növesszenek). Ha kész, 10 percet hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A mascarponét, porcukrot és tejet összemixeljük, majd egy zacskóba (vagy habzsákba) töltjük ezt is.
  2. Egy kihűlt macaron aljára karikát rajzolunk a töltelékkel, majd a közepébe egy kiskanál segítségével egy nagyon pici eperlekvárt teszünk. Ezután egy másik macaront rátapasztunk. Párosával összerakjuk az egészet. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C

Mindig is nagy mumus volt a macaron, mert sokszor hallottam, hogy nagy a hibafaktor. Találtam egy egyszerűnek tűnő receptet, így kipróbáltam. Elsőre siker volt, és annak ellenére, hogy sem én, sem a családom nem nagy macaronos, mindet megettük rövid időn belül.  A színezés természetesen elhagyható, én színeset csináltam, ez van a képen is, ezért írtam bele a receptbe is az ételfestéket.  Ez a recept a francia elkészítési módon alapul.

Nosalty stories

További receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...