r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Meggyes-mákos rétes réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 637 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 3825 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 351 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 637 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3705 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3825 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

2 rúdhoz

Elkészítés

2 rúdhoz

  1. A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, 1 mk fahéjat, a vaníliás cukrot.
  2. Tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is összekeverjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat.
  4. A első réteslapot bevizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, és megcsöpögtetjük a vaj-olaj keverékkel, és ecsettel szétkenegetjük. A következő lapot ráfektetjük, és folytatjuk az olajozást. Az utolsót már ne nagyon vajazzuk.
  5. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon.
  6. Ezután rákanalazzuk a tölteléket erre a morzsás csíkra, rápakoljuk a lecsöpögtetett meggy felét, megszórjuk 2 mk fahéjjal, kicsit megszórhatjuk porcukorral is.
  7. A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton be is hajtjuk a tészta szélét, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék.
  8. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  9. Elkészítjük a második rétest is és előmelegített sütőben aranybarna színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 105
  • 7 napos nézettség: 1038
  • Össznézettség: 317097
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes-mákos rétes réteslapból
Vicikó 251 recept

Nagy kedvencünk a rétes különféle töltelékekkel. Ha egyszerre több fajtát is készítek, az biztos, hogy ez fogy el leghamarabb. De a mák így is, úgy is nagy kedvencünk, bármi készüljön belőle, legyen az tészta, nudli, guba, rétes, bejgli, bögrés mákos, akármi.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Szia, Nagyon jól néz ki, kedvet kaptam elkészíteni, de még soha nem csináltam, s?t kicsomagolva még réteslapot se láttam :D Ezért lenne néhány kérdésem: Én 1 rudat akarok csinálni. Ahhoz milyen (mekkora) réteslapot vegyek? Másik kérdésem a tekergetéshez kapcsolódik. Kenem az els? lapot, ráfektetem a másikat, kenem, fektetem, hány lapot kell így? mind a 8-at, aztán tölteni, feltekerni? Bocsánat ha buta kérdést teszek fel, de mindig az egyszer? sütikan csúszom el :) Köszönöm! Üdv!

Vicikó

Kedves torkika! Ezek nem buta kérdések, mindjárt meg is válaszolom Neked, hogy jól sikerüljön az els? rétesed:-) Szóval: a réteslapot általában úgy lehet venni, hogy 8 lap van egy csomagban. (de azt hiszem, 6 lapos is van) A méretük nagyjából mindnek egyforma. A kenegetés pedig úgy zajlik, hogy 4 lapot helyezel egymásra, miután egyesével megkented vajas-olajjal. Igen, aztán ráteszed a tölteléket, és feltekered. Ez egy rúd, és ha nem akarsz csak egyet készíteni, akkor a maradék réteslappal nem tudom mit lehet csinálni? És mindent készíts oda el?re , ( töltelék, vajas-olaj ) mert hamar száradnak csak úgy kicsomagolva a réteslapok, A nedves konyharuha elég fontos, de nagyon jól csavard ki!! :-)) Most más nem jut eszembe, de ha gondod van írj, és ha tudok segítek:-) Drukkolok a rétesedhez, biztos finom lesz:-)) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm! Én már tudom a maradéknak mi lesz a sorsa! :) T?rós rétes! :) Vagy sonkás sajtos :) Majd beszámolok hogy sikerült. Ez párom nagy kedvence, nem is tudom miért nem csináltam még.

Vicikó

Na ez jó ötlet:-)) sonkás-sajtos, nagyon jól hangzik! szia, jó éjt! Vici

Törölt felhasználó

A süt?ben csücsül a drága, nagyon kíváncsi vagyok, nem sokára beszámolok.

Törölt felhasználó

Akkora sikere volt, mint nagyon kevés édességnek itthon! Meglepi reggeli volt, párom nagyon oda volt! Pillanatok alatt elfogyott! Tényleg 2 rúd kell bel?le, de nem mertem, mert mi van ha nem sikerül, nameg én nem szeretem a mákot, és ez a tény nagyban befolyásolja az elkészítend? mennyiséget :D Köszönöm! Ma volt a maradékból túrós az is jó lett, azt már mertem saját fantáziámra bízni :) Üdv!

Vicikó

Szia torkika! Örülök a sikerednek, váljék egészségetekre! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

szia Vicikó! én is kezd? rétessüt? vagyok, már több receptben olvastam, hogy a feltekerés felénél behajtjuk a tészta szélét. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor visszahajtasz 1-2 centit a széléb?l? ott ahogy haladsz szemben a feltekeréssel, vagy a rúd széleit, ahol be lehet látni a töltelékhez? jaj remélem érted,hogy hogyan gondolom... :)

Vicikó

Szia Dalma! Igen, azon az oldalon kell kicsit visszahajtani, ahol be lehet látni oldalról a töltelékre, ha már tekernénk fel. De ha nem jön össze, az se baj, akkor ha teszed a tepsibe a feltekert rétest, akkor kicsit visszahajtod a széleket, ahol kifolyna egyébként a töltelék. De ha vissza se hajtod az sem baj. Nálunk, pl. van aki szereti az ilyen széleket....., amib?l kifolyik a töltelék, és az kicsit meg is sül. :-)) Jó próbálgatást!! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

köszönöm!

Törölt felhasználó

Kipróbáltam....finom lett :) de tejföl hiányában joghurtot használtam.

Törölt felhasználó

Volna egy kérdésem: Sok talàlt receptben a daràlt màkot meg kell tejben fözni. Ugye itt nem szükséges? Köszi

Vicikó

Ebben nem kell. Üdv: Vici

ImeldaTamara

Fincsi!!Én már meg sem tudom számolni hányszor készítettem el.Ma újra ezt kívánja a család! :D

Hozzávalók

2 rúdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek