r
Nosalty Logó

Szemrevaló mákos gubás pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Szemrevaló mákos gubás pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    3646 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.1 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    1402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 4789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A kifliket felszeljük, majd sütőpapírral bélelt tálcára borítjuk, és pár perc alatt ropogósra pirítjuk őket a sütőben 200 fokon.
  2. A tejet, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliáscukrot és mákot összekeverjük egy nagyobb tálban, majd hozzáadjuk a kifliket.
  3. Vajjal kikenünk egy sütőformát, belekanalazzuk a mákos kifliket, és visszarakjuk a 200 fokos sütőbe 15-20 percre, hogy jól megpiruljanak.
  4. Amikor elkészült, hagyjuk hűlni.

Krém

  1. A tejet elkezdjük melegíteni, feloldjuk benne a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat és a vaníliakivonatot.
  2. Hozzáadjuk a keményítőt, és pár perc alatt krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, és fóliázzuk le, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  3. A kihűlt krémet összekeverjük a mascarponéval és a felvert habtejszínnel. Ha szükséges, utólag édesíthetjük még porcukorral.
  4. Ha elkészült mindkét hozzávalónk, kezdjük el rétegezni őket a kiválasztott poharakba.
  5. Díszítésként tegyünk mindegyik tetejére egy kifliszeletet, amire vékonyan rácsorgatjuk a krémet.
  6. Jót tesz neki, ha pár órát pihentetjük hűtőben, de egyből is fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 4938
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 14.

Receptkategóriák

Szemrevaló mákos gubás pohárkrém
Kristyán Fanni 89 recept

Turbózd fel a családi mákos guba receptjét pár extra hozzávalóval! A desszert pohárban tálalva még ínycsiklandozóbban fest, tuti befutó az érkező vendégeknél is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek