Mák

A mák olyan növény, amely a magyar konyhának jellegzetes alapanyagát, a mákszemet adja. Míg Európa legtöbb országában többnyire csak péksütemények tetejére szórják, mi, magyarok többféle ételben is használjuk, például mákos bejgli töltelékében, mákos réteshez vagy mákos tésztához.

Csipkebogyó

A csipkebogyó a vadrózsa piros termése, amely ősszel érik, és magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően az egyik legértékesebb gyógynövénygyümölcsünk. Jellegzetes, savanykás íze miatt ritkán fogyasztják nyersen, inkább lekvárok, szörpök, teák, levesek és gyógykészítmények alapanyaga. Ősszel a legjobb frissen gyűjteni, de egész évben kapható szárított formában is.

Galagonya

A galagonya a rózsafélék családjába tartozik, megtalálható erdőkben, mezőkön, cserjésekben és a kertekben is. Hazánkban a cseregalagonya és az egybibés galagonya a leggyakoribbak. A galagonya számos pozitív élettani hatással bír, többek között javítja a szívműködést, csökkenti a vérnyomást és koleszterint, valamint nyugtató hatása van.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...