r
Nosalty Logó

Mákos guba vaníliás pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bodnár Évi
Mákos guba vaníliás pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mákos guba

Vaníliás puding

Összesen 713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mákos guba

Vaníliás puding

Összesen 2852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mákos guba

Vaníliás puding

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6167.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    2573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliás puding

Elkészítés

Mákos guba

  1. A kifliket karikákra vágjuk, a mákot a cukorral ledaráljuk, a citrom héját lereszeljük. A tejbe belerakjuk a mézet, a vajat, a sót és a vaníliás cukrot, majd az egészet vagy mikróban, vagy egy lábaskában forróra melegítjük.
  2. Leöntjük vele a kiflikarikákat, rászórjuk a cukros mákot, majd az egészet jól összekeverjük. Hőálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a mákos masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha a kiflik oldalai rózsaszínűre pirulnak.

Vaníliás puding

  1. Közben elkészítjük a vaníliás öntetet: a tej 3/4 részét felforraljuk, a maradékban csomómentesre keverjük a pudingport. Amikor a tej forrni kezd, beleöntjük, majd szinte rögtön elzárjuk alatta a lángot, hogy a krém folyós maradjon. Ízlés szerint kevés folyékony édesítővel ízesítjük. Tálaláskor a guba tetejére locsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 3366
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba vaníliás pudinggal
Bodnár Évi 17 recept

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliás puding

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek