r
Nosalty Logó

Egyszerű mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
PSzaboIstvan
Egyszerű mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5574.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    2934 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált mákot, a porcukrot és a tejfölt, egy villával vagy kanállal összekeverjük egy edényben úgy, hogy ne maradjanak száraz mák részek.
  2. Mikróban vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a vajat. Egy tiszta nedves konyharuhára kiterítjük az első réteslapot.
  3. Ecsettel elkenjük az első adag olvasztott vajat az első réteslapon. Ugyanezt a műveletet megismételjük még legalább kétszer-háromszor, attól függően, hogy hány réteslapot szeretnénk felhasználni. (Én általában három lapból készítem ezt a mákos rétest.) A réteslapokat természetesen egymásra fektetjük.
  4. Ezen a ponton választhatunk, hogy "tekercs-szerű" rétest szeretnénk vagy inkább "tömöttet". Az elsőhöz a lap teljes felületére kell egyenletesen felkennünk a töltelékünket, a másodikhoz viszont csak a legfelső réteslap alsó széléhez közel egy sávban. Ezt követően relatíve "szorosan" - a nedves konyharuha segítségével - feltekerjük a réteslapot, lehetőség szerint úgy, hogy a réteslap végének illesztése a rétes aljára kerüljön.
  5. A feltekert rétes tetejét-oldalát is bekenjük a maradék olvasztott vajjal. A rétest sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd 180 fokos sütőben, körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. A kész rétest finoman szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 635
  • Össznézettség: 88352
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű mákos rétes
PSzaboIstvan 6 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...