r
Nosalty Logó

Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából

Marcsisef
Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sólethez

A tálaláshoz

1149
Kalória
91.8g
Fehérje
95.6g
Szénhidrát
43.7g
Zsír
317.4g
Víz
568.1g
Koleszterin
18.7g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 1149 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 4597 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2654.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    317.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1149 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    367.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10617.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1038 mg
  • Foszfor
    5202 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1842 micro
  • Kolin:
    1429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 4597 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A sólethez

  1. A babot előző nap este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk.
  2. Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. Az így nyert evőkanálnyi libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ekkor kerül bele a megmosott gersli.
  3. Ezután jönnek a fűszerek (babérlevél, egész kömény, őrölt bors, fokhagyma). A babot kb. ½ órát főzzük, majd beletesszük a libahúst és a négy darabra vágott füstölt libamellet. Ha szükséges, öntünk még rá vizet, hogy ellepje.
  4. Fedő alatt ¾ készre főzzük.
  5. A sütőt 200fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük (ha szükséges sózzuk), a felesleges levét hagyjuk lesülni.
  6. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sóleten tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A menekült zsidók új hazájukban nosztalgiáztak ilyen étellel. Le a kalappal előtte, nagyon finom.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Mik az adaptogének, és milyen ételekből vihetjük be őket?

Bár az adaptogéneket már évezredek óta alkalmazzák, csak az utóbbi években kerültek újra a figyelem középpontjába. A gombás kávé vagy tea manapság szinte letarolja az egészségpiacot, de kevesen tudják, valójában mik ezek az anyagok, mire jók, és milyen forrásokból juthatunk hozzájuk.

Top Receptek