Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj tokaji birsalmakompóttal

Libamáj tokaji birsalmakompóttal
Libamáj tokaji birsalmakompóttal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ünnepi finomság - ha valami egyszerű, de mégis különlegessel szeretnénk meglepni a szeretteinket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Grand Tokaji aszú

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát megpucoljuk, ujjnyi szeletekre vágjuk. A libamájat szeletekre vágjuk, és a mélyhűtőbe tesszük 20 percre.
  2. Egy kisebb edénybe tesszük az almát, ráöntjük a bort, a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. 25 percig főzzük.
  3. Ha kész, kivesszük a birsgerezdeket, és még 10 percig, kis lángon forraljuk a levet, míg vissza nem sűrűsödik.
  4. Közben egy bordázott serpenyőben melegítsük fel a vajat, majd tegyük bele a szeletekre vágott kalácsot, és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.
  5. A serpenyőt kitöröljük és felforrósítjuk, majd beletesszük a 2-3 cm széles érmékre vágott libamájszeleteket.
  6. Ha szépen megpirult mindkét oldala, kivesszük őket.
  7. A májszeleteket a kalácsra helyezzük, megsózzuk a sópelyhekkel, majd mellé tesszük a birsgerezdeket, és rácsurgatjuk a besűrűsödött tokajis levet.
  • költség: 10000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

libamáj birskompóttal és kaláccsal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

553
libamáj 50 dkg
birs 2 db
víz 1 dl
édes fehérbor 1 dl
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
barna cukor 3 ek
vaj 2 dkg
kalács 30 dkg
0 ízlés szerint