Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj egyben sütve

Libamáj egyben sütve
Libamáj egyben sütve
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.

hozzávalók / 5 adag

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat egy napra annyi jeges tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A beáztatott májat kivesszük a tejből, szárazra töröljük.
  3. Megtisztítunk egy lilahagymát és három gerezd fokhagymát.
  4. A libazsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, majd beleeresztjük a májat.
  5. Megvárjuk, míg felforr a zsír, majd a lángot lekapcsoljuk, és hagyjuk 20 percig hűlni a zsírban a májat. Ezt még kétszer megismételjük, majd hagyjuk a májat a zsírban kihűlni.
  6. Ha kihűlt, egy mély tálba tesszük a májat, és rászűrjük a megtisztított zsírt, hogy elfedje.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 129 513
elküldve: 17
receptkönyvben: 298
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sült libamáj, hízott libamáj libazsírban sütve, omlós sült libamáj, fokhagymás libamáj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pintér Lászlóné
Pintér Lászlóné Fri, 2016-12-30 13:40

Isteni lett ,amióta én itt megtaláltam a receptet, pont így csinálom a hízott liba májat,már nem is tudom pontosan hányszor...de 10 körül tart..

Pintér Lászlóné
Pintér Lászlóné Fri, 2016-12-30 20:58

Most lett kész, a nagy lányom is üdvözli aki most jött haza Londonból....mint állandó májimádó-fogyasztó..Boldog új évet kívánok!

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2016-12-30 00:24

Holnap így fogom elkészíteni. Többfélét kipróbáltam már. Ez most egy pontosan 50 dekás kacsamáj.

lote
lote Wed, 2016-12-21 21:00

Egy francia internetes oldalon úgy láttam,h a liba májat szétnyitja,majd a benne lévő ereket kitépi.Ön is így teszi ?

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2016-12-30 00:25

Azt viszont nem jegyezted fel/meg, hogy ezt a módszert a pástétomhoz használják.

lote
lote Tue, 2016-12-20 21:16

A hagymát és a fokhagymát egészben vagy daraboltan kell a zsírba tenni ?
Köszönöm válaszát.

Pintér Lászlóné
Pintér Lászlóné Sat, 2014-04-05 08:54

Elkészítettem- életemben először..- isteni lett, lányom kedvence ..és azt mondta a legjobb azok közül, amit eddig kóstolt...köszönöm a receptet!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-04-05 14:25

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, de elsősorban tiétek az érdem.
Szép hétvégét!
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-12-23 16:49

Örülök, ma elnyerte a tetszésedet. Áldott, békés Karácsonyt és boldog, sikeres Új Esztendőt kívánok!
Üdvözlettel: Évi néni

2B
2B Mon, 2013-12-23 14:43

Eddig nem így csináltam, de most kipróbáltam. Szuper lett!

701
libamáj 50 dkg
tej 1 l
libazsír 25 dkg
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd