r
Nosalty Logó

Libamáj egyben sütve

Évi néni
Libamáj egyben sütve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

701
Kalória
22.6g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
80.9g
Víz
565g
Koleszterin
188.7mg
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 3505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    291 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46545 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3699 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3505 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A máj előkészítéséhez

  1. A májat egy napra annyi jeges tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A beáztatott májat kivesszük a tejből, szárazra töröljük.
  3. Megtisztítunk egy lilahagymát és három gerezd fokhagymát.
  4. A libazsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, majd beleeresztjük a májat.
  5. Megvárjuk, míg felforr a zsír, majd a lángot lekapcsoljuk, és hagyjuk 20 percig hűlni a zsírban a májat. Ezt még kétszer megismételjük, majd hagyjuk a májat a zsírban kihűlni.
  6. Ha kihűlt, egy mély tálba tesszük a májat, és rászűrjük a megtisztított zsírt, hogy elfedje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p

Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...