Libamáj egyben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
701
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
A máj előkészítéséhez
A sütéshez
-
250g libazsír2250 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
3505
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
A máj előkészítéséhez
A sütéshez
-
13.8g libazsír124 kcal
-
2.8g lilahagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Összesen
194
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 740 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 9309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
701
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 291 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4589.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1380 mg
-
Vas 153 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1331 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 38 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46545 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3699 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 46545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
3505
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2573 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 2573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A máj előkészítéséhez
- A májat egy napra annyi jeges tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.
- A beáztatott májat kivesszük a tejből, szárazra töröljük.
- Megtisztítunk egy lilahagymát és három gerezd fokhagymát.
- A libazsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, majd beleeresztjük a májat.
- Megvárjuk, míg felforr a zsír, majd a lángot lekapcsoljuk, és hagyjuk 20 percig hűlni a zsírban a májat. Ezt még kétszer megismételjük, majd hagyjuk a májat a zsírban kihűlni.
- Ha kihűlt, egy mély tálba tesszük a májat, és rászűrjük a megtisztított zsírt, hogy elfedje.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 300
- Össznézettség: 226938
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.