Nosalty Logó

Libamáj egyben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Libamáj egyben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 701 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 3505 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 194 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 701 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    291 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46545 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3699 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3505 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Elkészítés

A máj előkészítéséhez

  1. A májat egy napra annyi jeges tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A beáztatott májat kivesszük a tejből, szárazra töröljük.
  3. Megtisztítunk egy lilahagymát és három gerezd fokhagymát.
  4. A libazsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, majd beleeresztjük a májat.
  5. Megvárjuk, míg felforr a zsír, majd a lángot lekapcsoljuk, és hagyjuk 20 percig hűlni a zsírban a májat. Ezt még kétszer megismételjük, majd hagyjuk a májat a zsírban kihűlni.
  6. Ha kihűlt, egy mély tálba tesszük a májat, és rászűrjük a megtisztított zsírt, hogy elfedje.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 325
  • Össznézettség: 176858
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.

Hozzászólások

2B

Eddig nem így csináltam, de most kipróbáltam. Szuper lett!

Évi néni

Örülök, ma elnyerte a tetszésedet. Áldott, békés Karácsonyt és boldog, sikeres Új Esztend?t kívánok! Üdvözlettel: Évi néni

Pintér Lászlóné

Elkészítettem- életemben el?ször..- isteni lett, lányom kedvence ..és azt mondta a legjobb azok közül, amit eddig kóstolt...köszönöm a receptet!!

Évi néni

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, de els?sorban tiétek az érdem. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

NEdit58

A hízott kacsamájat is így sütöd?

Évi néni

Ritkán teszem,de így. Talàn a tejet kihagyom.

Törölt felhasználó

A hagymát és a fokhagymát egészben vagy daraboltan kell a zsírba tenni ? Köszönöm válaszát.

Évi néni

Egyben teszem bele, mert ha megszülte, utána egyszer?en kidobom.

Törölt felhasználó

Egy francia internetes oldalon úgy láttam,h a liba májat szétnyitja,majd a benne lév? ereket kitépi.Ön is így teszi ?

Greg

Azt viszont nem jegyezted fel/meg, hogy ezt a módszert a pástétomhoz használják.

Greg

Holnap így fogom elkészíteni. Többfélét kipróbáltam már. Ez most egy pontosan 50 dekás kacsamáj.

Pintér Lászlóné

Isteni lett ,amióta én itt megtaláltam a receptet, pont így csinálom a hízott liba májat,már nem is tudom pontosan hányszor...de 10 körül tart..

Évi néni

Hurrááááááááááá, nekem ez a legnagyobb öröm. Köszönöm szépen. :-)

Pintér Lászlóné

Most lett kész, a nagy lányom is üdvözli aki most jött haza Londonból....mint állandó májimádó-fogyasztó..Boldog új évet kívánok!

Évi néni

Köszönöm szépen. Boldog új évet kívánok az egész családnak!

Hozzávalók

A máj előkészítéséhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek