Sült libamáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
778
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
4670
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1230 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 15515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
778
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 362.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 5450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7626.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 689 mg
-
Kálcium 1668 mg
-
Vas 306 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 2693 mg
-
Nátrium 1909 mg
-
Réz 75 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 750 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93090 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 540 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7382 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 93090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
4670
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3944 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 3944 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
197
Kcal
Elkészítés
- A májat megszabadítjuk a hártyájától, majd a tej és a fokhagyma keverékébe a sütés előtti napon beáztatjuk.
- Bő zsírba (hogy a májat ellepje) betesszük a sütőbe sülni 180 fokra.
- Ha megszúrjuk, és már nem jön a májból vér, akkor megsült.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 141787
- Feltöltés dátuma: 2011. január 01.
Ajánló
Ha esetleg nem sikerül annyi zsírt venni, úgy is jó, ha forgatjuk a májat sütés közben. Nagyon finom, kihűlten a máj másnap. Tilos sózni sütés előtt, közben!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. ISTENI!
Hozzászólások (9)
Szia Eri! Én is nagy májrajongó vagyok. Egyszer próbáljátok ki a kacsamájat, az még finomabb, csak ezt sokan nem tudják. Üdv: Gabi
Köszi :) feltétlen kifogom, de ha jól emlékszem talán már ettem is.
Kedves Eri!Sertészsír is jó?Köszi a receptet!
Disznózsírban libamájat?? Na, azt azért mégsem... Libahájat is lehet kapni, kb 2x annyi kell mint a máj, s abban lesz igazi.
Esküszöm a Nasa-hoz egyszer?bb bejutni... de nagyon szeretnék tanácsot kérni : idén meglepem a családom egy libamájas el?étellel . De meddig lehet zsírjában eltartani a maradékot - vagy ezt kell reggelizni-vacsorázni, míg tart ? Van valakinek tapasztalata az eltarhatóságra vonatkozóan ? Köszönöm, Bubu46
Kedves Bubu46, én is libamájas el?étellel kacérkodom, azért keresgélek itt a libamájas receptek tájékán....Azt viszont ,bizton állíthatom, hogy a maradék (??) máj a zsírban sokáig eltartható , ha kell?képp át van sütve,( a receptben leírt próba) és a zsír befedi a májat.Üdv.:Éva
Kedves Éva, köszönöm a választ . A hétvégén körbenéztem a piaci kínálatot libamáj szemszögib?l - és szerencsére nagy a kínálat , már ami a méreteket is illeti .Így én bizony egy kicsivel csak belevágok - hadd ámuljon a család ! Tálalásként arra gondoltam , hogy hámozott zsemleszeleten, amit hirtelen megsütök forró libazsírban, no erre tenném a libamájat, majd néhány karika lilahagyma a tetejére(Lesz persze hagyma nélküli is).Ha esetleg van jobb ötlet a tálalásra - megköszönném ! Üdv:Ibolya
Kedves Eri! F?ételnek szeretném a libamájat,milyen köretet/mártást javasolsz hozzá? Üdv,
Sziasztok, a sütést ugyanígy csinálom, de az idén Karácsonykor a sült libamájat velesült csirkemell szelettel és f?szeres,süt?tökpürés gnocchival tálalom. Száraz tokaji furminttal (mert az édesebb bor nekünk annyira nem...) kínálom. Boldog Karácsonyt nektek! H.
Keressétek a konfitált libamáj receptjét az interneten,akkor többet tudtok meg,hogy kell készíteni.
Sziasztok! :) Múltkori alkalommal amikor elkészítettem fájdította a szívem hogy ennyi tejet kell kiöntenem. Van valami tippetek esetleg hogy hogyan használhatnám újra? Tudom egy kicsit nehéz úgy hogy elõtte nyers máj volt beleáztatva.. Mégis van valakinek valami tippje? Én kb két kiló libamájjal csinálom mindig es kb 3 liter tej kell ahhoz hogy ellepje.