Nosalty Logó

Sült libamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült libamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4670 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 778 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    362.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    5450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7626.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93090 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7382 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4670 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megszabadítjuk a hártyájától, majd a tej és a fokhagyma keverékébe a sütés előtti napon beáztatjuk.
  2. Bő zsírba (hogy a májat ellepje) betesszük a sütőbe sülni 180 fokra.
  3. Ha megszúrjuk, és már nem jön a májból vér, akkor megsült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 133094
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Ha esetleg nem sikerül annyi zsírt venni, úgy is jó, ha forgatjuk a májat sütés közben. Nagyon finom, kihűlten a máj másnap. Tilos sózni sütés előtt, közben!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. ISTENI!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Eri! Én is nagy májrajongó vagyok. Egyszer próbáljátok ki a kacsamájat, az még finomabb, csak ezt sokan nem tudják. Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Köszi :) feltétlen kifogom, de ha jól emlékszem talán már ettem is.

Törölt felhasználó

Kedves Eri!Sertészsír is jó?Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Disznózsírban libamájat?? Na, azt azért mégsem... Libahájat is lehet kapni, kb 2x annyi kell mint a máj, s abban lesz igazi.

Bubu46

Esküszöm a Nasa-hoz egyszer?bb bejutni... de nagyon szeretnék tanácsot kérni : idén meglepem a családom egy libamájas el?étellel . De meddig lehet zsírjában eltartani a maradékot - vagy ezt kell reggelizni-vacsorázni, míg tart ? Van valakinek tapasztalata az eltarhatóságra vonatkozóan ? Köszönöm, Bubu46

Gyermely2009

Kedves Bubu46, én is libamájas el?étellel kacérkodom, azért keresgélek itt a libamájas receptek tájékán....Azt viszont ,bizton állíthatom, hogy a maradék (??) máj a zsírban sokáig eltartható , ha kell?képp át van sütve,( a receptben leírt próba) és a zsír befedi a májat.Üdv.:Éva

Bubu46

Kedves Éva, köszönöm a választ . A hétvégén körbenéztem a piaci kínálatot libamáj szemszögib?l - és szerencsére nagy a kínálat , már ami a méreteket is illeti .Így én bizony egy kicsivel csak belevágok - hadd ámuljon a család ! Tálalásként arra gondoltam , hogy hámozott zsemleszeleten, amit hirtelen megsütök forró libazsírban, no erre tenném a libamájat, majd néhány karika lilahagyma a tetejére(Lesz persze hagyma nélküli is).Ha esetleg van jobb ötlet a tálalásra - megköszönném ! Üdv:Ibolya

kriszta978

Kedves Eri! F?ételnek szeretném a libamájat,milyen köretet/mártást javasolsz hozzá? Üdv,

hippy

Sziasztok, a sütést ugyanígy csinálom, de az idén Karácsonykor a sült libamájat velesült csirkemell szelettel és f?szeres,süt?tökpürés gnocchival tálalom. Száraz tokaji furminttal (mert az édesebb bor nekünk annyira nem...) kínálom. Boldog Karácsonyt nektek! H.

Zsuzsamama56

Keressétek a konfitált libamáj receptjét az interneten,akkor többet tudtok meg,hogy kell készíteni.

mai97

Sziasztok! :) Múltkori alkalommal amikor elkészítettem fájdította a szívem hogy ennyi tejet kell kiöntenem. Van valami tippetek esetleg hogy hogyan használhatnám újra? Tudom egy kicsit nehéz úgy hogy elõtte nyers máj volt beleáztatva.. Mégis van valakinek valami tippje? Én kb két kiló libamájjal csinálom mindig es kb 3 liter tej kell ahhoz hogy ellepje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek