adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
778
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
4670
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1230 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 15515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
778
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 362.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 5450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7626.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 689 mg
-
Kálcium 1668 mg
-
Vas 306 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 2693 mg
-
Nátrium 1909 mg
-
Réz 75 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 750 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93090 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 540 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7382 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 93090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
4670
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3944 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 3944 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
197
kcal
Elkészítés
- A májat megszabadítjuk a hártyájától, majd a tej és a fokhagyma keverékébe a sütés előtti napon beáztatjuk.
- Bő zsírba (hogy a májat ellepje) betesszük a sütőbe sülni 180 fokra.
- Ha megszúrjuk, és már nem jön a májból vér, akkor megsült.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 258
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 149994
- Feltöltés dátuma: 2011. január 01.
Ajánló
Ha esetleg nem sikerül annyi zsírt venni, úgy is jó, ha forgatjuk a májat sütés közben. Nagyon finom, kihűlten a máj másnap. Tilos sózni sütés előtt, közben!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. ISTENI!