r
Nosalty Logó

Libamáj zsírjában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Libamáj zsírjában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 1225 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 4899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1225 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    511.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    286 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    162 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2214 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 613 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamájat lebenyeire szedjük, a hártyákat eltávolítjuk.
  2. A libahájat kockára vágjuk és Mucinál leírtak szerint töpörtyűt sütünk.
  3. A kisült libazsírban fedő alatt megsütjük a libamájat.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Langyos állapotban kiemeljük a májat, szeleteljük és egy fedővel rendelkező edénybe helyezzük, amit majd a hűtőben fogunk tárolni.
  6. Rászűrjük a libazsírt.
  7. Kifagyasztjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42599
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 10.

Ajánló

Pirítosra kenjük a zsírt és májdarabokat farigcsálunk rá. Megsózzuk. Nyáron újhagyma, télen lilahagyma legyen mellé!

Receptkategóriák

Libamáj zsírjában
Harmathy Ildikó 313 recept

Úgy értem persze, hogy a libamáj a liba saját zsírjában. Klasszikus recept.

Hozzászólások

Pfanni

Kedves Ildikó! Lehet, hogy neked ez szentségtörés, de én csirkemájat szoktam disznózsírban lesütni. Téli kirándulásokon az els? számú szendvicstöltelék. Sózzuk és pirospaprikázzuk.

Harmathy Ildikó

Dehogy szentségtörés, Anna, nagyanyám is így szokta!

torpi

Mindez nagyon finom, mi is itt csak a csirkemajat tudjuk igy zsirba sutni es kenyerrel fogyasztani, no meg hosszukas lilahagymaval:))))))))

Tarackos

Ez valóban klasszikus recept,csak azt nem értem,hogy miért kell felszeletelni?A feltett képen sincs szeletelve,ha jól látom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.