r
Nosalty Logó

Lisztmentes paleo zsemle

Nihonka
Lisztmentes paleo zsemle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

287
Kalória
22.8g
Fehérje
6.7g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
73.9g
Víz
360.1g
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. Egy másik tálban a tojásokat kicsit villával felverjük, majd hozzákeverjük fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd 30 percig pihentetjük a keveréket.
  3. Idővel összeáll, sűrűsödik, így könnyű vele dolgozni. Vizes tenyérrel zsemle formára alakítjuk a tésztát a kezünkkel, majd kicsit belenyúlva a szezámmagos zacskóba, a tetejére simítjuk a magokat, melyek a tenyerünkön maradtak.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd 15 perc alatt megsütjük. Megvártam, míg kihűl, majd kicsit megpirítottam. Ezután kacsazsírral és paprikával eltüntettem. :-D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel lisztes termékeket nem fogyasztok, így jutottam el az Éhezésmentes karcsúság blog oldalra, ahol ezt a receptet találtam. Mivel nem jutok hozzá a magyarországi lisztkeverékekhez, így nagyon kevés hozzávalóból "dolgozhatok". Ezért készült ez a zsemle is, átmeneti megoldásnak nem rossz. Egy kicsit megpirítva sokkal finomabb szerintem... 

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek