r
Nosalty Logó

Medvehagymás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Medvehagymás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7373.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    3518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 3026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát mossuk meg, majd egy főzőedényben tegyük fel főni annyi enyhén sós vízben, ami ellepi. Fontos, hogy ne teljesen puhára főzzük, a burgonyák méretétől függően közepesen puhák legyenek a főzés után. Öntsük le a főzővizet, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat főzzük keményre (nagyjából 10 perc alatt). Öntsük le róluk a vizet, hagyjuk kihűlni, vagy tegyük őket jéghideg vízbe.
  3. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a sonkát vágjuk csíkokra vagy apróbb kockákra. A medvehagymát vágjuk, majd aprítsuk vékony csíkokra, vagy vágjuk finomra.
  4. Ha kihűlt a burgonya, hámozzuk meg (húzzuk le a héját), karikázzuk fel. A tojásokat pucoljuk meg, szeleteljük őket karikára.
  5. Jöhet a tepsi: az alját kenjük ki 1 evőkanál vajjal, majd a karikára vágott krumplik felét fektessük az aljára. Ezután mehet rá egy réteg a csíkokra vágott sonkából, sorakoztassuk a tetejére a karikázott tojásszeleteket, morzsoljuk rá a juhtúró felét, majd szórjuk meg a finomra aprított medvehagyma felével. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy pici olívaolajjal. Ismételjük meg a rétegezést, végül utolsó rétegként a maradék burgonyát pakoljuk rá, kenjük meg tejföllel, újra sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
  6. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, 60 perc alatt süssük össze. Ha a tetején a sajt aranybarna, készen is vagyunk.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg plusz finomra vágott medvehagymával, kínáljunk mellé plusz tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 3742
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 02.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Medvehagymás rakott krumpli
Hering András 164 recept

A tavaszi medvehagymaszezon apropóján kaptam az alkalmon, és friss medvehagymával, juhtúróval és sonkával gondoltam újra a magyarok kedvenc egytálételét, a rakott krumplit. Ne sajnáljuk belőle a juhtúrót és a medvehagymát, olyannyira tökéletes ízpárt alkotnak együtt, hogy húsmentes verzióban, sonka nélkül is fantasztikus végeredményt kapunk. A maradék húsvéti sonka felhasználására viszont kitűnő maradékmentő fogás is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek