r
Nosalty Logó

Bryndzove Halusky avagy juhtúrós sztrapacska

Szabadtűz
Bryndzove Halusky avagy juhtúrós sztrapacska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
15.2g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
58.6g
Víz
75g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
537.2mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 404 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn, lereszeljük.
  2. A lereszelt burgonyát fogjuk, és jól kinyomkodjuk a levétől. Majd összekeverjük sóval és liszttel. Az a jó állag, amikor a kanalunkról nem folyik már le massza.
  3. Lobogó sós vízbe, egy galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk a burgonyamasszát. Majd ha feljöttek a kis galuskadarabok a víz felszínére, akkor még kb. 4 percig főzzük.
  4. Miközben fő a galuska, a szalonnát apróra vágva, egy serpenyőben kisütjük ropogósra.
  5. Vegyük ki a szalonnadarabokat a serpenyőből, majd a kisült zsíron olvasszuk fel a bryndzát.
  6. A megolvadt juhtúróba keverjük vissza a leszűrt galuskát, és nincs más dolgunk, mint tálalni. Majd jól megszórni az egészet a pirított szalonnával!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Az ember, ha Szlovákiában jár, nyilván belefut egy jó kis brindzás sztrapacskába, amit igazából haluskának hívnak. Az elkészítése pedig pofonegyszerű, de ami a legjobb benne, hogy egyszerűen zseniálisan finom! Muszáj otthon is elkészíteni, csak a lényeg, hogy hatalmas adaggal készítsünk belőle!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek