r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen valamiből van maradék, azt felhasználhatjuk hozzá, nem kell sok.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk éspuhára pároljuk.Mikor majdnem kész, ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvelízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
  3. Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is (a tetejére én nem tettem).
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 193271
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Kitűnő előétel vendégeknek, de körettel főételként is megállja a helyét. Ha magunknak készítem, és nem előételnek, akkor mi leggyakrabban krumplipürével szoktuk fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle töltött gomba recept létezik, azt hiszem, mindenkinek megvan a maga verziója. Töltöttem én is már fetával, morzsás töltelékkel, sima juhtúróval is, ami a legjobban illik szerintem a gombához. Ez a recept azért született, mert nem szeretek pazarolni, és nem volt szívem kidobni a gombák tönkjét. Ezért hagymán megpirítottam, enyhén fűszereztem, és ezt is beledolgoztam a juhtúróba. Ez kenterbe verte az összes korábbi verziót, nagyon ízlett eddig mindenkinek, aki csak kóstolta, úgyhogy azóta csak így készítem. Amellett, hogy nagyon finom, még nyugodtan is alhatok, hogy nem pazaroltam. :) Most gombaszezonban ismét terítékre került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek