Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr-parfé forró málnával

Tojáslikőr-parfé forró málnával
Tojáslikőr-parfé forró málnával
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málnaszószt lehet egy nappal hamarabb keszíteni. Tálalás előtt csak felmelegítjük, és az egészben hagyott málnaszemeket hozzáadjuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét és a habcsókot durvára vágjuk. A tojássárgákat, a vanlíliás cukorral és 25 g cukorral körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A tojaslikőrt belekeverjük.
  2. Tojásfehérjét 25 g cukorral és a tejszínt külön-külön habosra keverjük. A csokoládét és a habcsókot a tojáskrémbe keverjük. Egy hosszúkás formába (pl egy 0,9 l űrtartalmú szilikonformába) öntjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
  3. A málnának a felét, 50 g cukorral és a cseresznyelével felfőzzük. Pürésítjük.
  4. A többi málnát hozzáadjuk és felforrósítjuk.
  5. A parfét kb. 10 percre kivesszük a fagyasztóból, majd szeleteljük. A forró málnával tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, fagyitorta, házi fagyi, sorbet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

406
csokoládé 50 g
habcsók 15 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 100 g
tojáslikőr 50 ml
habtejszín 125 g
málna 500 g
gyümölcskonzervlé 2.5 dl