r
Nosalty Logó

Szaftos csirke nuggets

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Szaftos csirke nuggets
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús

Bunda

Összesen 322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús

Bunda

Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús

Bunda

Összesen 97 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Hús

Bunda

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet daráljuk le, adjuk hozzá a keményítőt és fűszerezzük. Bőven sózzuk meg a pépet.
  2. Formázzunk belőle nuggets formákat és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Bunda

  1. Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, kivéve a szódát!! Ha kivettük a nuggetseket a hűtőből, forgassuk meg őket a fűszeres lisztben.
  2. Ha mindegyikkel megvagyunk, öntsük a lisztbe a szódát és alaposan keverjük át.
  3. Közben egy lábosban vagy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Ha elérte a megfelelő hőfokot, akkor a nuggetseket mártsuk a "tésztába" és dobjuk a forró olajba.
  4. Süssük őket aranybarnára, majd tálaljuk sült krumplival és a kedvec szószunkkal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 1262
  • Össznézettség: 9670
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 19.

Ajánló

Frissen fogyasztva igazán ropogós a bunda.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos csirke nuggets
Hankusz Sára 141 recept

Gyerek, felnőtt, tini...mindenkinek nagy kedvence a nuggets. A kedvenc szószunkkal és sült krumplival az igazi a menü.

Hozzávalók

Hús

Bunda

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek