r
Nosalty Logó

Fokhagymás-sajtos ínycsiklandó cukkini sütőben sütve

Walaky
Fokhagymás-sajtos ínycsiklandó cukkini sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

565
Kalória
26g
Fehérje
58.5g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
357.1g
Víz
180g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    3562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7312 micro
Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8383.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    7125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14624 micro
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg, szeleteljük fel a cukkinit, tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a fűszersóval és borssal, jól keverjük össze, hogy mindenhol érje. Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban (melegítsük elő a sütőt).
  2. A zsemlemorzsába szórjuk a kávéskanál sót, fokhagymaport, pirospaprikát, keverjük el, reszeljük rá a sajtot.
  3. Először villával, majd kézzel jól keverjük össze a sajttal.
  4. A cukkinire szórjuk rá a lisztet, jól forgassuk át, hogy mindenhol érje, s a tojást pici sóval verjük fel. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, kevés olívaolajjal kenjük át.
  5. Most már elkezdhetjük a cukkinihasábok tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatását, s az előkészített tepsibe helyezését, szépen, sorban. Kevés olívaolajat csöpögtetünk mindegyikre.
  6. Mehet is az előmelegített sütőbe, s 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Lehet látni, mikor lesz kész!)
  7. Ha megsült, tálra helyezzük. Én fokhagymás tejföllel (joghurttal is jó) tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28x3

Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető finomság.....szinte mindenki szereti a sajtos cukkinit....nos, ez olyan, hogy szeretni, imádni lehet :)…..hidegen is, melegen is mennyei eledel....mi odavagyunk érte :)…..győződjetek meg róla, készítsétek el.....

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek