Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper-joghurt fagylalt

Eper-joghurt fagylalt
Eper-joghurt fagylalt
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs fagyigépünk és a mélyhűtőben fagyasztjuk a fagylaltot, ne felejtsük gyakran átkavargatni, így megelőzzük a jégkristályok kialakukását.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, leszárítjuk, megtisztítjuk. 500 g epret a sziruppal és citromlével pürésítjük. A joghurtot hozzákavarjuk.
  2. A maradék epret apró kockákra vágjuk és az epres-joghurtos masszához keverjük.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
  4. A masszát fagyasztóba tesszük, közben óvatosan átkavarjuk.
  5. Tálalás előtt 30 perccel kivesszük a fagyasztóból és gombócokra szedve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 63 514
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 137
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: sorbet, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi, fagyikehely, fagyitorta, házi fagyi

egyéb elnevezések

joghurtos eperfagyi

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-07 21:49

Jelentem, a széle kristályosra fagyott (kb. 2 és fél óra elteltével), a közepe pedig habos - krémes. Összekevertem, tálaltam, isteni finom lett!! Holnapra van még két ilyen adag... ;)
Legközelebb nem teszek bele mézet sem, hiszen édes a tejszínhab is, gyümölcsjoghurt is.
Kedves Glaser, köszönöm szépen a receptet! :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-07 20:16

Elkészítettem. Nekem sem volt itthon eperszirupom, ezért Réka ötletét használtam fel, 4 evőkanál mézet tettem bele én is, de plusz tejszínhabot nem, csak amennyit ír a recept. Vaníliás cukit nem tettem hozzá, mert cukrozott volt a tejszínhab, és epres joghurttal készítettem.
Most pihen a fagyasztóban. Nincs fagylaltgépem, épp' ki akartam venni a dobozokat, hogy átkeverjem a fagyit, de a legnagyobb és legjobb kritikusom, a párom, azt mondta, hogy "hagyjam a francba", mert őt nem zavarja, ha kristályos lesz, úgyis imádni fogja.... :):)
Na nekem meg több sem kellett, most szépen ücsörgök és várom, hogy végre megkóstolhassuk! Beszámolok majd, hogy így milyen lett. ;)

reka.simonffy
reka.simonffy Sat, 2011-05-28 13:26

Nem volt itthon eperszirup, 4 evőkanál mézet tettem bele, plusz egy 2,5 dl-es habtejszínt felverve. Nagyon finom lett!!!! Köszi a receptet.

LViki
LViki Sun, 2011-05-08 16:17

Szia! Nekem az lenne a kérdésem hogy van ilyen házi jégkrém készítő formám, amiből pálcikás fagyit lehet csinálni - abba is belerakhatom, nem fog átjegesedni?

glaser
Glaser / glaser Sun, 2011-05-08 17:19

Szia! 100%-san nem tudom, mivel nem probaltam, de szerintem at fog jegesedni. Üdv Maria

Narcissza
Narcissza Wed, 2011-05-04 15:01

Szia, ma elkészítettem. Nagyon finom, pont valami ilyesmit terveztem ma a gyermeknek vacsora utáni desszertnek. Mivel szirup nem volt itthon a tejszínhez tettem egy pici porcukrot és tettem bele egy kevés jó házi eperlekvárt. Köszönöm a receptet!!

nyucu
nyucu Tue, 2010-06-15 22:18

Az eperszirupot lehet valamivel helyettesíteni?
Köszi

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-06-16 09:04

Szia nyucu! Az eperszirupot helyettesitheted malnasziruppal. Vagy ha gondolod akar ki is hagyhatod, de akkor ne felejtsd el cukorral vagy mezzel edesiteni, mert a szirup adta meg a kellö edesseget. Üdv Glaser

308
eper 600 g
eperszörp 125 ml
citromlé 5 ek
joghurt 300 g
habtejszín 150 g
vaníliás cukor 1 csomag