r
Nosalty Logó

Eperhabos fagyitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Eperhabos fagyitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 1439 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 11516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1439 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    610.8 g
  • Telített zsírsav
    296 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    4175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cukor
    843 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2056 micro
Összesen 11516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Elkészítés

Tortalap(6 db)

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
  2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
  3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
  4. A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük. 4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
  5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom puha tortalapunk lesz.
  6. A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.

Eperkrém

  1. A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük, és kanalanként hozzáadagolva a felvert habtejszínt, aromát, könnyed krémet verünk belőle.

Bevonat

  1. A habtejszínt menta színűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.

Díszítés

  1. 1-1 tábla fehér csokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.
  2. A rózsaszín csokit a torta közepére csorgatjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.
  3. Cukorgyönggyel meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a téli fagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra. Minimum 2 órát hűtőben pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 86
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 16.

Receptkategóriák

Eperhabos fagyitorta
Picipiros 45 recept

A díszítésnél szükségünk lesz kókuszgolyó alaptésztára, kakaópor nélkül és téli fagyira.

Hozzávalók

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek