Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós piskótatorta

Epres-túrós piskótatorta
Epres-túrós piskótatorta
135 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amint itt az eperszezon, ezt a süteményt feltétlenül el kell készíteni. Különleges textúrájú a tésztája, a túrótól kicsit nedvesebb, de sokkal ízesebb lesz, mint a hagyományos piskóta. Nagyon finom, a vaníliakrém és az eper pazar párost alkot.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig, azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük, és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  5. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
  6. A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell).
  7. Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
  8. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
  9. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 415
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres torta, gyümölcsös túrótorta, túrós torta eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Mon, 2012-04-02 06:10

Nem-nem! A torta különlegessége éppen az, hogy liszt nélkül készül! A pudingpor az egyetlen "lisztjellegű" anyag benne. Így akár lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

959
tojás 7 db
vaníliás pudingpor 60 g
cukor 28 dkg
tehéntúró 50 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 40 g
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 25 dkg
eper 25 dkg
eper 25 dkg
mandula 20 g
eperszörp 30 ml