r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés epertorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 371 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 2219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponét összekeverjük a porcukorral.
  2. A növényi "tejszínt" kemény habbá verjük, és összekeverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk az eperszörpöt.
  3. A tortalap mélyedésébe simítjuk a krémet.
  4. A tetejére félbevágott epreket rakunk, szorosan egymás mellé.
  5. Megszórjuk étcsokoládéreszelékkel.
  6. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük. Hidegen kínáljuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 77577
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Érdemes ezzel a növényi alapú krémmel készíteni, mert ez napok múlva sem esik össze, ellentétben a tejszínnel!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt nálunk egy "kis" családi összejövetel. Én voltam a desszertfelelős. Mivel 3 tortát kellett csinálnom ( az egyéb sütik mellé) próbáltam valami gyors megoldást kitalálni. Ez lett belőle. Házi piskótalappal még finomabb lett volna, de így sem reklamált senki. Egy morzsa sem maradt belőle.  

Hozzászólások

Szarvasné Marcsi

Szia! Gratulálok ehhez a gyönyör? recepthez :D A hét végén meg is csinálom :D

Törölt felhasználó

Szia! A recept egyszer?en mennyei!

Törölt felhasználó

az a tejszin az lehet akarmilyen tejszin? vagy kifejezetten ez a hulala akarmi kell?

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem m?ködik akármilyen keményre felvert tejszínnel. üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! A hétvégen megcsináltam:) Nagyon finom volt, házi piskótával készitettem de pont igy nézett ki ahogy a képen, de mivel már nem kaptam epret, málnával helyettesitettem és nagyon finom volt igy is.

Törölt felhasználó

elkészitettem ezt a tortát,de nagyon finom volt házi piskotával . megéri elkésziteni bárkinek ajánlom mert nagyon finom .

zsuzsi010

biztosan kell cukrozni a hulala-t? az alapjáraton egy cukrozott tejszín, ami szerintem plusz cukor nélkül is túl édes.

Törölt felhasználó

Szia! Én teszek hozzá cukrot, de próbáld ki anélkül, max a végén még belekeverhetsz ha nem elég édes. Üdv Kiki

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem kétszer is, és mindkétszer még aznap elfogyott. Pont amilyen egyszer? olyan finom is! :) Köszönöm!

rekaszarvas

Szeretném magam készíteni a piskótalapot, mert a boltiban elég sok szutyok van :( tudnál abban segíteni, hogy a 20 dkg piskótalaphoz hány tojásos piskótát kell sütni? :) Köszönöm. (esetleg, ha van bevált piskóta recepted, azt is megköszönöm, mert nem vagyok túl jártas piskóta sütésben)

Törölt felhasználó

Szia! Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy hány tojás kell a 20 dkg-os piskóta laphoz. Leírom a piskóta receptemet és kicsi matekozással vissza lehet számolni. Én 25-ös tortaformához 4 tojást szoktam venni. Ezeket lemérem héjjal együtt. Amennyi ennek a súlya annyi liszt és cukor kell hozzá. Úgy készítem, hogy a cukrot és a tojás sárgáját habosra keverem ( gép habver?vel), a fehérjét külön felverem. A lisztet összekeverem 1 púpos teáskanál süt?porral és a tojássárgás cukorhoz keverem. Ha s?r? ( legtöbbször igen) akkor langyos vízzel hígítom. A végén óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett formában sütöm. ( T?próba) Szép Napot+! Kiki

rekaszarvas

Köszönöm a segítséget. Úgy néz ki, hogy végül most vasárnap fogom megsütni, addig valahogy kimatekozom az adagokat! :) Réka

enyediandrea

egy pohar joghurttal könnyítettem a krémen, mert egy kicsit töménynek talaltam. Ezen kívül a recept számomra tökéletes. 4 tojasos piskota a nagyobb gyumolcstorta formaban fért el. Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek