Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

San Remo szelet

San Remo szelet
San Remo szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc cukrász barátom receptje, titok övezi a sütemény eredetét.
De általában meg tudod nálam kóstolni.

hozzávalók / 10 adag

Pudingos krém

Aszpik

Elkészítés

ajánlat

Minden édes szájú embernek ajánlom eme remeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk, és 5 mm vastagra kinyújtjuk. Hosszú, 10 cm × 30 cm-s csíkokra vágjuk a fő lapot (ha a tepsi rövidebb, akkor 10 cm × tepsi hossz).
  2. Két ugyanilyen hosszú, 1 cm széles csíkot vágunk, és a két szélére helyezzük. Sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
  3. A pudingporból tejjel kemény pudingot keverünk vagy főzünk, igazi vaníliával ízesítjük, majd kihűtjük. A tejszínhabot felverjük és a hideg pudinggal elkeverjük.
  4. A zselatinból a szörppel és vízzel aszpikot készítünk. A kisütött tésztára 1 cm vastagon rákenjük a vaníliakrémet.
  5. A málnaszemeket sűrűn elhelyezzük a krémben és a langyos aszpikkal lekenjük vastagon. Megszórjuk a szélét pirított mandulával, lehűtjük és szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 231
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcipann
marcipann / marcipann Sat, 2013-07-20 12:41

Ó!! Fiatalasszony koromban (30 éve) leginkább ezt készítettem, mivel nem tudtam sütni, ehhez meg csk készen kell venni a dolgokat és összerakni. Édesanyám szakácskönyvében találtam. Azóta meg is feledkeztem róla vagy 25 éve is van, hogy utoljára csináltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 00:22

Kedves Teri néni!

Sajnos nem értem, hogy miért és hogyan kell az ún. főlap szélére helyezni az 1 cm-es tészta csíkokat? Segítesz jobban körül írni, hogy valahogy megértsem? :)
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 09:00

Kedves HannaG!

A tésztát, nyersen, miután kinyújtod hosszúkás lapokra kell szeletelni. A kinyújtott lapnak a két szélére kell a vékony kinyújtott tésztacsíkot rakni, és igy lehet készre sütni. A vékony kis lap szerepe, hogy mint keret körbefogja a betöltött krémet és zselét.

251
vaníliás pudingpor 50 g
tej 2 dl
habtejszín 2.5 dl
vanília 0.5 db
zselatin 2.5 dkg
eperszörp 0.5 dl
víz 6 dl
málna 40 dkg
mandula 5 dkg
leveles tészta 20 dkg