r
Nosalty Logó

Puncstorta Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Puncstorta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

806
Kalória
9.4g
Fehérje
171.8g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
74.2g
Víz
183.8g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
138.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 6446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 288 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1374.6 g
  • Cukor
    1111 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    593.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 6446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habossá verjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A piskótát rácsra téve kihűtjük.
  3. A citromlevet a 20 dkg porcukorral felforraljuk.Kevergetve felolvasztjuk a cukrot. Ezután kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a rumot öntjük.
  4. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kikaparjuk egy kanállal óvatosan, hogy a piskóta külsejét ne vágjuk át. Kb.0,5 cm-1 cm maradjon körbe.A kikapart piskótátkisebb darabokra tépkedjük. A felét a rumos lébe, a másik felét a málnaszörpös lébe forgatjuk.
  5. A piskótát belül körbekenjük sárgabaracklekvárral. A tetejének a belső oldalát is megkenjük a lekvárral.
  6. Alekvárral megkent piskótának az aljába először a rumos tölteléket osztjuk el, majd erre a málnaszörpös tölteléket. Ráborítjuk a tetejét, és erre teszünk egy sütőpapírtés egy vágódeszkát. Erre ráteszünk valamit súlynak, hogy lenyomja a tetejét. Egy éjszakát így hagyjuk.
  7. A mázhoz egy lábasba beletesszük a málnaszörpöt, a rumot, a citromlevetés a porcukrot. Állandóan kevergetve felolvasztjuk, és rögtön ráöntjük/kenjük a tetejére.
  8. 1 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26cm

Ez a torta Nóri unokahúgomnak készült a születésnapjára. Ő is laktózérzékeny, így én a tortaformát nem vajjal, hanem olajjal kentem ki, és úgy szórtam meg a liszttel. Mindenkinek nagyon ízlett. A Tímea sogórnőm azt mondta, hogy ezt is felvehetem a gyakran készítendő torták listájára.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...