r
Nosalty Logó

Puncstorta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Puncstorta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 806 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 6446 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 288 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 806 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1374.6 g
  • Cukor
    1111 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 6446 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habossá verjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A piskótát rácsra téve kihűtjük.
  3. A citromlevet a 20 dkg porcukorral felforraljuk.Kevergetve felolvasztjuk a cukrot. Ezután kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a rumot öntjük.
  4. A kihűlt piskótának vékonyan levágjuk a tetejét. A belsejét kikaparjuk egy kanállal óvatosan, hogy a piskóta külsejét ne vágjuk át. Kb.0,5 cm-1 cm maradjon körbe.A kikapart piskótátkisebb darabokra tépkedjük. A felét a rumos lébe, a másik felét a málnaszörpös lébe forgatjuk.
  5. A piskótát belül körbekenjük sárgabaracklekvárral. A tetejének a belső oldalát is megkenjük a lekvárral.
  6. Alekvárral megkent piskótának az aljába először a rumos tölteléket osztjuk el, majd erre a málnaszörpös tölteléket. Ráborítjuk a tetejét, és erre teszünk egy sütőpapírtés egy vágódeszkát. Erre ráteszünk valamit súlynak, hogy lenyomja a tetejét. Egy éjszakát így hagyjuk.
  7. A mázhoz egy lábasba beletesszük a málnaszörpöt, a rumot, a citromlevetés a porcukrot. Állandóan kevergetve felolvasztjuk, és rögtön ráöntjük/kenjük a tetejére.
  8. 1 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 47208
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

Ha valaki szereti a mazsolát, a töltelékbe 5 dkg áztatott mazsolát keverhet. Én azért nem kevertem, mert nem mindenki szereti nálunk a mazsolát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Puncstorta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta Nóri unokahúgomnak készült a születésnapjára. Ő is laktózérzékeny, így én a tortaformát nem vajjal, hanem olajjal kentem ki, és úgy szórtam meg a liszttel. Mindenkinek nagyon ízlett. A Tímea sogórnőm azt mondta, hogy ezt is felvehetem a gyakran készítendő torták listájára.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon mesés, és guszta torta, köszönöm, mentés.:-)

Gonoszka1

Kedves Éva Anyóca! Igen, ez a torta jól sikerült. Mindenkinek ízlett, szó szerint gyorsan fogyott. És tényleg egy roppant egyszer? torta, és még az elkészítése is pénztárcabarát. Köszönöm kedves hozzászólásodat. Üdvözlettel:Kinga

Éva-Anyóca

Kedves Kinga! Minden egyben van: látványos, finom, gyorsan elkészül?, és ahogy ma ez is fontos: pénztárcabarát, igen ez a finomság nálunk is gyorsan fogyni fog! :-)) Éva-A.

Gonoszka1

Kedves Éva-Anyóca! Remélem nálatok is be fog jönni a családnak. Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Szia! Évek óta ezt kerestem, ez pont olyan, mint amit a kedvenc cukrászdámban készítettek (ami azóta sajnos bezárt :(). Egyszer? elkészíteni, és isteni. Köszönöm a receptet!

Gonoszka1

Kedves Akara! Nagyon szívesen. Az az igazság, hogy én is azt a "régi" receptet próbáltam megvalósítani amilyen régen volt a puncstorta, de újabban sehol nem csinálnak már, vagy lehet, hogy csak én keresgéltem rossz helyen. Szerencsére sikerült azt az ízt eltalálnom, és az egész családnak nagyon ízlett. Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Elkészítettem, most "nyomakodik" össze a h?t?ben. Majd referálok.

Gonoszka1

Várom a beszámolódat, hogy hogyan sikerült, és ízlett Nektek!

Törölt felhasználó

Fini lett, recept mentve, megtartva :) Köszönet!

Gonoszka1

Nagyon szívesen, és örülök, hogy jól sikerült, és finom lett!

monakele

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, h hány cm-es tortaformában készített tortácskára vannak megadva a hozzávalók? Hétvégén szeretném megcsinálni sógorom 40. szülinapjára. Nem szabad elrontanom :))

Gonoszka1

Kedves Monakele! 26cm-es tortaformában sütöttem. Egyébként a receptek alján vannak ilyen fontosabb információk (kivéve, aki rendetlenül nem tünteti fel), ami az ételek elkészítésénél segítségedre lehetnek, pl:a sütésre vonatkozóan, mennyib?l lehet kihozni stb... Jó sütést-f?zést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

monakele

Köszönöm szépen a gyors választ! További szép napot, jó sütögetést! :)

Gonoszka1

Nagyon szívesen!!!

Törölt felhasználó

Szia! A kislányom szülinapjára szeretném úgy elkészíteni, hogy charlotte tortát készítenék,ami eleve lekváros piskótatekercsekb?l készül, de ezzel a puncsos töltelékkel. Imádja a kalapokat és így kalapforma lenne, fondant-tal bevonva. A kérdésem az lenne, hogy ez a töltelék akkor az a tipikus cukrászdai puncssüti jelleg?? Mert azt vadászom :) Köszönettel várom válaszod! Timi

Gonoszka1

Kedves Timi! Szerintem igen. Eddig mindenkinek borzasztóan ízlett, mondhatni el voltak t?le ragadtatva. Egyébként holnap (vasárnap) fog megjelenni egy rumos-meggyes puncstortám, ami legalább ennyire finom, és azt is mindenki tömte magába. Attól féltem, hogy a végén mire lefényképezném nem marad bel?le, így gyorsan eloroztam a családtól egy fénykép erejéig. Nem tudom a kislányod mennyi id?s, de ha még kicsi, akkor inkább rumaromát használj hozzá a cukorszirupba. Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Kedves Kinga! Köszönöm szépen a válaszod! 11 éves lesz jöv? hét szombaton, aromát fogok használni, igen! Jujj jól hangzik a rumos-meggyes puncs, mindenképp megnézem, amint megjelenik! Még egyszer köszönöm szépen! Szép hétvégét kívánok! Timi

Gonoszka1

Kedves Timi! Nagyon szívesen! A Kislányodnak boldog születésnapot kívánok, Nektek pedig kellemesen eltöltött hétvégét! Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Kedves Kinga! Hatalmas sikere volt a tortának !!! Még egyszer köszönöm! Szép vasárnapot kívánok! Timi

Gonoszka1

Kedve Timi! Nagyon szívesen, és nagyon örülök a sikerednek!!! Köszönöm, hogy ezt megírtad, mert ez nekem nagy örömet okoz, hogy valami finomság elkészítéséhez hozzájárulhattam a szülinapi örömhöz a receptemmel. Neked is jó és kellemes vasárnapot kívánok Családoddal együtt! Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Torta elkészítve drága apósom szülinapjára. :) Finom lett. El is fogyott. Én cukorral csináltam.. hát cukrosok ne egyék. :D

Gonoszka1

Kedves Szotty! Örülök, hogy ízlett Nektek! Hát igen, a puncstorta cukor hátán cukor.

Kertészné Ági

Szia! A tiéd lett a a kiválasztott a receptek közül a hétvégi torta mustrára. Kíváncsi leszek a többieknek hogy tetszik majd.

Gonoszka1

Szia Ági! Remélem Nektek is annyira fog ízleni mint nekünk. Én azóta már többször elkészítettem, mert ez az a torta amit nem lehet megunni. Örülök, hogy ezt választottad ki, és ha kedved van, és id?d engedi, majd írd meg, hogy hogyan sikerült, és ízlett Nektek! Üdvölettel:Kinga

Törölt felhasználó

Szia! Miben változik, ha a tepsi átmér?je 23 cm? 7 tojásos piskóta elég? Mennyi ideig kell így sütni? :)

Gonoszka1

Szia! Én 26 cm-es tortaformában sütöttem. Ha 23 cm-esben sütöd, akkor a torta kisebb lesz. A 6-7 tojás akkor elég lesz. Én 40 percig sütöttem, de ez változik a süt?vel, mert a süt?k nem sütnek egyformán. Tehát a sütésnél figyelni kell, hogy ne égjen meg a piskóta, illetve a t?próbával ellen?rizni kell, hogy megsült-e. A 23 cm-es tortához kb:negyedével-ötödével kell csökkenteni a hozzávalókat. Remélem tudtam segíteni! Jó sütést-f?zést kívánok! Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ, most raktam be a h?t?be. :) Már alig várom, hogy megkóstoljam. Holnapra készítettem a saját születésnapomra, haha Kitti

Gonoszka1

Remélem, hogy finom lett, és gondolom megkínálod vele a gratulálókat! Boldog születésnapot kívánok én is! üdvözlettel:Kinga

Aqua

Szia! Köszönöm a remek receptet! Párom kedvence, ezzel lepem meg az évfordulónkon ma :) Régóta kerestem egy jó receptet hozzá, de a tiéd mindent visz

Gonoszka1

Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlik Nektek! Gratulálok az évfordulótokhoz, és további sok boldogságot kívánok! Kellemes, szép ünnepi napot kívánok! Üdvözlettel: Kinga

zsu_

Szia! Életem els? puncstortájához a Te receptedet választottam és bevált! Nagyon finom lett. (Annyi változtatással, hogy a máz helyett fondantot tettem rá, mert esküv?re készítettem...) Üdv Zsu

Gonoszka1

Szia Zsu! Örülök, hogy sikerült, és hogy ízlett Nektek! Nagyon kedves, hogy megosztottad velem sikeredet. Gratulálok a boldog párnak is! Legyen szép napotok! Üdvözlettel: Kinga

Tóth Ludmila

Szia! Csak egy kérdés, miért van hozzávalóknál mindenhol eperszörp és az elkészítésnél meg málna! Melyikkel kell készíteni? :) köszi Ludmila

Gonoszka1

Szia! Nem tudom miért van eperszörp a hozzávalóknál, de málnaszörp kell az elkészítéséhez. Remélem, hogy még id?ben sikerült válaszolnom. Jó sütést kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek