Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencseleves kolbász-chipsszel

Vöröslencseleves kolbász-chipsszel
Vöröslencseleves kolbász-chipsszel
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nincs karácsony kolbászos lencselelves nélkül. Hatalmas nagy kedvenc, egyszerűen kihagyhatatlan. Olyannyira, hogy nem csak ünnepekkor, év közben is elkészítem. Idén viszont szeretnék valami újítást belevinni, ezért kerestem hozzá hasonló receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a levest nyugodtan elkészíthetjük pár nappal a fogyasztás előtt, jól bírja a hűtést, tárolást, sőt 6 hónapig le is fagyasztható. Ha nem kapunk chorizot, akkor sima füstölt kolbásszal is nagyszerűen tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg az előzőleg lebőrözött és felkockázott chorizo-t, hagyjuk, hogy a zsírja kisüljön, legyen teljesen ropogós, ekkor szűrőkanállal vegyük ki egy tálkába.
  2. A serpenyőben maradt kolbászzsíron pirítsuk le a kockázott hagymát, dobjuk hozzá a sárgarépakarikákat, a köménymagot, és pirítsuk tovább, kb. 10 percig, míg megpuhul és fényes lesz a zsírtól.
  3. Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk vele egy percig.
  4. Szórjuk rá a paprikát és a mézet, adjuk hozzá az ecetet, forraljuk össze, és ekkor jöhet a paradicsom. (Én tettem bele egy kevés sót és borsot.)
  5. Ha jól összesült, öntsük át az egészet egy lábasba, adjuk hozzá az alaplevet és a lencsét. Miután felforrt, vegyük alacsonyabbra a lángot, és főzzük úgy 30 percig, míg a lencse is megpuhul.
  6. Ekkor botmixerrel forgassuk át egy párszor úgy, hogy kissé krémes legyen, de még maradjanak benne darabok, amelyekre ha ráharapunk, szétolvadnak a szánkban.
  7. Közepes tálkákban tálaljuk egy kanál felhabozott joghurttal, egy szelet lime-mal, pirított chorizo darabokkal és ízlés szerint egy csipet paprikaszórással.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 289
elküldve: 1
receptkönyvben: 374
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, újév
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos lencseleves

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2019-02-08 21:10

Szia,
nagyon örülök ennek,
nálunk először pár éve karácsonykor került asztalra, azóta gyakran készítem,
köszi és üdv, G

402
vöröslencse 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
chorizo 20 dkg
konzerv paradicsom 80 dkg
sárgarépa 2 közepes db
alaplé 8.5 dl
füstölt pirospaprika 1 ek
római kömény 1 teáskanál
méz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
vörösborecet 1 ek
görög joghurt 200 ml
lime 1 közepes db