Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Biryani

Biryani
Biryani
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány napja épp azon törtem a fejem, mit is főzzek aznap, mikor is beugrott: biryani. Mivel valami pikáns, izgalmas, fűszeres, kiadós és nem mellesleg viszonylag gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna elkészíteni, így ez tökéletes választásnak bizonyult. S hogy összekössem a kellemeset hasznossal, úgy gondoltam, következő blogbejegyzésnek is kitűnő lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst többször átmossuk. Addig ismételjük, míg a víz teljesen tiszta nem lesz. Beáztatjuk, félretesszük.
  2. A csirkecombokat alaposan megmossuk, bőrét lehúzzuk. Egy tálba helyezzük őket, hozzáadunk egy ek sót, két tk garam masalát, fél tk kurkumát, egy tk összezúzott fokhagymát, egy lime kifacsart levét. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.
  3. A kockára vágott vöröshagymát egy dl olajon (kicsit több olaj szükséges a megszokott mennyiségnél) üvegesre pirítjuk, rászórunk két tk köményt és két tk fokhagymát. Ezután mehet rá egy ek só, két tk garam masala, fél tk kurkuma és a kockára vágott paradicsom. 2-3 perc alatt kevergetve összepirítjuk. Amennyiben szeretitek csípősen, mehet hozzá egy kevéske csili is.
  4. Ezt követően hozzáadunk négy ek natúr joghurtot, és alaposan összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk, és lefedve, időnként megkeverve 20-25 perc alatt puhára főzzük. (Plusz vizet NEM kell hozzáadni, amennyit a hús engedni fog, az bőven elég!)
  6. Ha puhára főtt, kiszedjük a húsokat, a főzőlevet pedig leszűrjük, hamarosan szükségünk lesz rá.
  7. Felteszünk melegedni egy nagyobb lábasba vizet, a rizs mennyiségének tízszeresét. Amikor már gyöngyözik, azaz majdnem forr, hozzáadjuk az előzőleg átmosott és beáztatott rizst, egy ek sót, és 10 percig főzzük. Az idő elteltével leszűrjük. Ekkor, ha a főzőlé, melyben a húst főztük, kihűlt volna, akkor felmelegítjük. A rizsünk felét visszaöntjük a nagyobb lábasba, meglocsoljuk másfél merőkanál főzőlével, megszórjuk fél tk garam masalával, ráhelyezzük a húst, majd erre jön a rizs másik fele, újabb másfél merőkanál főzőlé, fél tk garam masala. Egy konyharuhával bebugyolált fedővel lefedjük, 15-20 percig a lehető legkisebb lángon pároljuk.
  8. Ha elkészült, alaposan összekeverjük, és egy nagyobb tálcán korianderrel vagy ennek híján petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petra1019

Mióta szakács: 2014.05.01.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai csirke, csirke masala, indiai fűszeres csirkemell, pácolt csirkemell indiai fűszerekkel, fűszeres rizses csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

894
basmati rizs 2 bögre
víz 4 dl
csirkecomb 6 db
0 ízlés szerint
garam masala 5 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
limelé 1 lime-ból nyert
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 4 ek
őrölt fűszerkömény 1 ek
paradicsom 3 közepes db
joghurt 4 ek
chili 0 ízlés szerint
koriander 1 csokor