r
Nosalty Logó

Pizza a'la janettaylor

janettaylor
Pizza a'la janettaylor
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

feltét

733
Kalória
34g
Fehérje
87.6g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
116g
Víz
72.2g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 1464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5674.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    3662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2084 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. Mérjük ki a lisztadagot, és csupán egy keveset tegyünk belőle félre, amivel egy tányért kiliszteztünk.
  2. 20 másodpercig melegítsük a tejünket, majd jól keverjük el benne az élesztőt, a cukrot és az aszkorbinsavat (vagy szódabikarbónát). Ismételten futtassuk meg.
  3. Adjuk hozzá a lisztünkhöz, keverjük bele a tejfölt, ízlés szerint sózzuk.
  4. Dolgozzuk össze, géppel is lehet, ha túl kemény és nem áll össze esetleg, akkor adjunk hozzá még egy kis vizet. Tegyük a kilisztezett tányérunkra, fedjük le, és kelesszük a tésztánkat.
  5. Ha kész, akkor kiolajozott tepsinkbe nyújtsuk bele kézzel.

feltét

  1. A pizzaszószhoz a paradicsompürét, olajakat és a fűszereket keverjük össze. Kenjük meg a tésztát egyenletesen, de jó vastagon. Tegyük rá a felkarikázott hagymát, majd a mozzarella sajttal is szórjuk meg, és nekünk tetszően pakoljuk rá a többi feltétet is.
  2. 180 fokos sütőben süssük 12 percig.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A számunkra legjobban bevált házi tésztareceptből.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...