Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás-kakaós brownie

Datolyás-kakaós brownie
Datolyás-kakaós brownie
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagy mappám, amiben gyűjtöm azokat a külföldi oldalakon, blogokon talált recepteket, amelyek megmozgatják a fantáziámat. Van olyan recept, amit évek óta lapozgatok... ezt a datolyás brownie-t is vagy 1,5 éve találtam, most jutott el a sütőig :) Voltak fenntartásaim, de egy nagyon könnyű, szinte habos állagú sütemény lett a végeredmény! Bátran ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A barna cukrot (azt a sötét fajta, ragacsos, melaszosat) ajánlom a tésztába, különleges aromát ad! Természetesen készíthető mással is, sütöttem már eritrittel is, de ízben más jelleget ad. Legközelebb talán pici fahéjjal is bolondítanám még...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A datolyát finomra vágjuk, rászórjuk a szódabikarbónát, és a forrásban levő vizet ráöntjük, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig. Tudom, ez egy bizarr lépés, de legyen bátorságotok!
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, előkészítünk egy 20x24-es szilikon formát vagy egy hasonló méretűt kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral is (az oldalait is).
  3. A kakaóport, a cukrot, az almapürét és a vajat, kb. 5 perc alatt, alacsony hőfokon összemelegítjük. Türelmesek hagyják 10 percig hűlni.
  4. A datolyát kedvünk szerint merülőmixerrel megdolgozzuk, de maradjon picit darabos, vagy ha puha datolyával dolgozunk, akkor fogjuk, a levével együtt, ráöntjük a kimért lisztre.
  5. Hozzáadjuk a kakaós-almapürés keveréket is.
  6. Villával felhabosítjuk a két tojást, és ezt is a masszához adjuk.
  7. Egy fakanállal egyneművé keverjük a tésztát (lágy, bolti puding állagú tésztánk lesz), majd a sütőformába öntjük.
  8. 30 percre betesszük a sütőbe. Kivéve 30 percig hagyjuk hűlni, utána szeljük. Porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ragacsos süti, datolyás-kakaós kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DianaD
DianaD Tue, 2017-04-18 08:06

Ez a recept egyszeruen fantasztikus! Ket heten belul 2x is megcsinaltam, aki kostolta el van tole ajulva! A lisztmennyiseget mindket alkalommal kulonfele lisztekbol raktam ossze (finomlisztet kombinaltam elso alkalommal gesztenyeliszttel, masodjara daralt dioval) es egeszen mas izek jonnek ki. Koszi a receptet!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2017-04-18 17:47

Szia! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet és ízlett. Az külön öröm, hogy a saját ízlésedre alakítod: a gesztenyeliszt, darált dió nagyon jó ötlet! Kedvet kaptam kipróbálni velük, régen sütöttem ezt a receptet... Köszönöm, hogy írtál! :)

404
datolya 10 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
víz 250 ml
cukrozatlan kakaópor 50 g
barna cukor 80 g
almapüré 12 dkg
tejmentes margarin 80 g
tojás 2 db
barnarizs-liszt 50 g