Változatos saláták 200 kcal alatt

Az igaz, hogy testsúlycsökkentés idején kitűnő ételek a saláták, ez azonban nem kell, hogy unalmas étrendet jelentsen. Válogassunk változatosan a salátafélék közül!

Amikor én gyerek voltam, sőt, még fiatal felnőtt koromban sem igazán ismertem a fejessalátán kívül más salátafélét, azt is csak ecetesen elkészítve. Szerencsére ezek az idők elmúltak és ma már salátafélékből is nagyon széles a kínálat: római saláta, rukkola, madársaláta, jégsaláta, lollo rosso, tölgysaláta, cikória, radicchio, zsenge levelű vegyessaláta - nem jut hirtelen most több az eszembe.

Energia tartalmuk gyakorlatilag figyelmen kívül hagyható, ellenben értékes az élelmi rost tartalmuk, így hatalmas kupacot halmozhatunk belőlük a salátástálba, ami bizony nagyszerű látvány a fogyókúrázónak. Kiegészíthetjük más friss, szezonális zöldségekkel, akár főtt, grillezett, párolt változatokkal is (pl. gomba, cukkini, padlizsán stb.), húsokkal, halakkal. A vegyes saláták esetében kalóriák szempontjából a legnagyobb figyelmet az öntetre kell fordítani, nem mindegy, hogy olajos, joghurtos vagy majonézes változatokat választunk és természeten az sem mindegy, hogy mennyi öntetet használunk egy adag salátához.

Kiválogattam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 20 g szénhidrát tartalmú, különböző saláta-féléket felhasználó étel receptet. Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Vegyes saláta tárkonyos joghurtmártással

  2. 2.

    Savanyított reteksaláta

  3. 3.

    Tavaszváró madársaláta

  4. 4.

    Kerti parti saláta

  5. 5.

    Kedvenc nyári saláta Myazs konyhájából

  6. 6.

    Rukkolás spenótsaláta

  7. 7.

    Zöldséges saláta kefíres joghurtos öntettel

  8. 8.

    Nyári üditő saláta

  9. 9.

    Ruccola saláta szárított paradicsommal

  10. 10.

    Kínai sült saláta köret

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.