Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Változatos saláták 200 kcal alatt

Az igaz, hogy testsúlycsökkentés idején kitűnő ételek a saláták, ez azonban nem kell, hogy unalmas étrendet jelentsen. Válogassunk változatosan a salátafélék közül!

Amikor én gyerek voltam, sőt, még fiatal felnőtt koromban sem igazán ismertem a fejessalátán kívül más salátafélét, azt is csak ecetesen elkészítve. Szerencsére ezek az idők elmúltak és ma már salátafélékből is nagyon széles a kínálat: római saláta, rukkola, madársaláta, jégsaláta, lollo rosso, tölgysaláta, cikória, radicchio, zsenge levelű vegyessaláta – nem jut hirtelen most több az eszembe.

Energia tartalmuk gyakorlatilag figyelmen kívül hagyható, ellenben értékes az élelmi rost tartalmuk, így hatalmas kupacot halmozhatunk belőlük a salátástálba, ami bizony nagyszerű látvány a fogyókúrázónak. Kiegészíthetjük más friss, szezonális zöldségekkel, akár főtt, grillezett, párolt változatokkal is (pl. gomba, cukkini, padlizsán stb.), húsokkal, halakkal. A vegyes saláták esetében kalóriák szempontjából a legnagyobb figyelmet az öntetre kell fordítani, nem mindegy, hogy olajos, joghurtos vagy majonézes változatokat választunk és természeten az sem mindegy, hogy mennyi öntetet használunk egy adag salátához.

Kiválogattam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 20 g szénhidrát tartalmú, különböző saláta-féléket felhasználó étel receptet. Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!