hozzászólások (2)

leírás

A jégsaláta levelei ropogósabbak, mint a normál fejes salátának és szorosabban simulnak egymásra. Víztartalmuk nagy, ezért levelei nem fonnyadnak egykönnyen. Az íze kellemes, frissítő; a torzsa mellett enyhén kesernyés. Elnevezésére szolgáljon itt e helyen egy lehetséges magyarázat: hajdanán, Kalifornia napsütötte talaján, a jégsalátákat jégtömbök között szállították, hűtőkocsi nem lévén. Amerre csak elhaladt a szállító jármű így kiáltottak fel az emberek: " Itt jönnek a jéghegyek!".
A jégsalátát alig kell tisztítani, szinte azonnal konyhakész.
Főzve, párolva is fogyaszthatjuk.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fóliába csomagolva 8 napig tartható el.
Hűtőben 1-2 hétig marad friss.

Jégsaláta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Ildihó
        Ildihó / Ildihó p, 2010-03-05 09:32

        Mintha itt nem lenne teljes a jégsalátás receptek köre, ez direkt van? :-o
        Legalábbis ha rákeresek a jégsalátára, akkor sokkal több találatot ad ki, mint 11 db!

        Ildihó
        Ildihó / Ildihó p, 2010-03-05 09:32

        Mintha itt nem lenne teljes a jégsalátás receptek köre, ez direkt van? :-o
        Legalábbis ha rákeresek a jégsalátára, akkor sokkal több találatot ad ki, mint 11 db!