r
Nosalty Logó

Ruccola saláta szárított paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Ruccola saláta szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    2577 micro
Összesen 109 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    10307 micro
Összesen 431 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12473 micro
  • Lut-zea
    2801 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.
  2. A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük, és a salátához keverjük.
  3. Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven...) meghintjük parmezán forgáccsal, és néhány csepp olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 25185
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

Sajnos tapasztalatom szerint a rukkola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi "zacskós", konyhakész salátával. Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót. Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.

Receptkategóriák

Ruccola saláta szárított paradicsommal
Receptműves 119 recept

Ezt a salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei voltak. Hazai alapanyagokból összeállítottam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.