hozzászólások

leírás

Galambbegy vagy mezei salátának is nevezik, Magyarországon kevéssé ismert, de egyre többször látni (főleg francia és német importból származó) dobozolt madársalátát szuper- és hipermarketekben.
A saláták közül a madársaláta tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Különösen magas a C vitamin, béta-karotin és magnézium tartalma.
Éterikus olaj tartalma miatt enyhén „dióízű”, ideg- és gyomornyugtató hatású.
Apró, gyomnövényre emlékeztető, 5-30 cm magas , igénytelen, hazánkban vadon is megtalálható, a fagyokat jól tűrő növény (-15 Celsius fokig fagytűrő), ezért a kertészkedők bátran próbálkozhatnak házikerti termesztésével.
Fogyasztás előtt alaposan mossuk meg, óvatosan távolítsuk el a kis gyökereket és a sárga leveleket, vigyázva, nehogy szétessenek az apró levélkötegek. Tipp: könnyebb átmosni, ha tésztaszűrőbe tesszük és így merítjük a víz alá. Más salátákkal keverve frissen fogyasztjuk, de mártások ízesítéséhez is használhatjuk.

mikor vegyem

Természetes szezonja kora tavasztól nyár elejéig tart, de egész évben kapható.

hogyan tároljam

Nagyon érzékeny saláta, hamar elfonnyad, ezért zárt nejlontasakban, hűtve tároljuk, és 1-2 napon belül fogyasszuk el.

Madársaláta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!