hozzászólások (4)

leírás

A rukola (Eruca sativa) vagy más néven borsmustár Közép- és Dél-Európában honos, de megtalálható Észak-Amerikában is. Borsos-diós-mustáros ízű fűszernövény, leveleinek alakja a gyermekláncfűéhez hasonlít. A rukola nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Általában nyersen, salátákban fogyasztjuk, az olaszok pizzára, rizottókba szórják és levesekben is használják. Bátran lehet kísérletezni a rukola vetésével, hiszen tavasztól őszig folyamatosan vethető, és cserépben, illetve balkonládában is kiválóan megmarad.
Igénytelen növény, nem sok gondozást igényel.
Kikelés után mintegy 3-4 héttel már folyamatosan szedhető a zsenge levele, de csírája is ízletes, érdemes fogyasztani.
Forrás: Házipatika
 

mikor vegyem

Egész éven át.

hogyan tároljam

Hűtőszekrény zöldséges rekeszében egy-két napig bírja.

Rukkola alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        dorcs
        dorcs sze, 2010-10-27 10:54

        Igazából egyszer kell csak magot, vagy palántát szerezni, utána szinte kiirthatatlan. Nálunk a virágos kiskertbe vetettem :-) pár éve, mert társasházban lakunk, de már az udvaron a fű is tele van vele. Persze a szomszédok előtt mélyen hallgatok, hogy az én művem volt :-).

        kukelan
        kukelan / kukelan h, 2010-05-10 09:11

        Én vetőmagot vettem. 4 vagy 5 napja vetegettem el. Már most kikelt, van két levele minden apró száracskának. Kíváncsian várom, hogy mikor lesz fogyasztható.

        petra
        Petra / petra cs, 2010-01-07 14:59

        sok helyen lehet kapni:
        pl. Metro, Lidl, Interspar
        ezekben általában szokott lenni